Διάκριση σε παγκόσμιο διαγωνισμό ποίησης για τη Ζωή Μακρονάσιου από το Βελεστίνο

Με τα ποιήματά της «Στο βλέμμα σου» και «Μαζί σου» η Ζωή Μακρονάσιου διακρίθηκε ως πρωτοεμφανιζόμενη ποιήτρια στον φετινό ποιητικό διαγωνισμό του Πολιτιστικού – Κοινωνικού Φορέα «Αμφικτυονία Ελληνισμού» (http://amfiktionia-ellinismou2000.blogspot.com/) που είχε ως θέμα τη φύση, τον έρωτα και τη ζωή και ο οποίος συγκέντρωσε πάνω από 1000 συμμετοχές από όλο τον κόσμο.

Η δασκάλα και ποιήτρια από το Βελεστίνο με τα δύο ποιήματά της κατάφερε να συγκινήσει τους κριτές, αλλά και να λάβει η ίδια μία σημαντική επιβράβευση για αυτό που τόσο πολύ αγαπάει και την βοηθά να εκφράζεται. Δηλαδή την δημιουργία ποιητικών συνθέσεων.

«Ξεκίνησα να ασχολούμαι με την ποίηση με αφορμή την αυτόματη γραφή που εφήρμοσε ο Ιταλός συγγραφέας – θεατράνθρωπος Gianni Rodari», μας ανέφερε συμπληρώνοντας: «Πρόκειται για ένα είδος συνειρμικής γραφής. Μία ποίηση εσωτερικής αναζήτησης».

Πώς βοηθά την ίδια η ποίηση και από πού εμπνέεται; «Η ποίηση για μένα αποτελεί τρόπο χαλάρωσης κι απίστευτης έκφρασης. Είναι μία διέξοδος. Όσον αφορά την έμπνευση, ο έρωτας, ο θάνατος, η δόξα αποτελούν στοιχεία από τα οποία αντλώ εικόνες, όπως και η ποίηση του σπουδαίου Γιάνννη Ρίτσου».

Να σημειωθεί πως τα δύο συγκεκριμένα ποιήματα θα μελοποιηθούν και θα παρουσιαστούν σε ειδική τελετή βραβεύσεων στο Μέγαρο Μουσικής. Εναλλακτικά, αν συντρέχουν οι λόγοι, λόγω κορονοϊού, η τελετή θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ3.

Η Ζωή Μακρονάσιου αν και νέα στον διαγωνισμό δεν είναι τελείως νέα στον χώρο. Η ποιητική της συλλογή Κέρινος Θίασος» (εκδόσεις Πηγή) απέσπασε πολύ καλές κριτικές. Παράλληλα, είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στον τομέα της σχολικής ψυχολογίας και αρθρογραφεί συχνά σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.

Πηγή άρθρου mousikovagoni.gr mousikovagoni.gr


Comments are closed.