Η Κορόπη με μόνιμο πληθυσμό 246 κατοίκους (απογραφή 2011), γνωστή και με το παλιό όνομα Μπούφα, είναι οικισμός του Δήμου Μηλεών σε απόσταση 22-23 χλμ. ανατολικά από τον Βόλο. Πρόκειται για παραθαλάσσιο οικισμό ανατολικά από τον Βόλο, δίπλα στα Καλά Νερά. Εκτείνεται μέσα σε μια μικρή πεδιάδα κατάφυτη από ελαιόδεντρα και οπωροφόρα δέντρα μέχρι τη θάλασσα.
Το όνομα Κορόπη προκύπτει από την ταύτιση με την αρχαία πόλη Κορόπη (8ος αι. π.Χ.), όπου στην περιοχή αυτή βρισκόταν το φημισμένο μαντείο του Κοροπιαίου Απόλλωνα, το οποίο διατηρήθηκε έως τους Ρωμαϊκούς χρόνους. Από τις ανασκαφές που έγιναν στις αρχές του 20ου αι., ανακαλύφθηκε πλάκα που περιγράφει την οργανωτική δομή του μαντείου. Από την αρχαία πόλη σώζονται ελάχιστα ερείπια στην κορυφή του λόφου, δεξιά από το ρέμα της Μπούφας.
Άλλα αξιοθέατα είναι ο παράκτιος πύργος του Χρυσοχοΐδη, που χτίστηκε το 1780 κοντά στην παραλία Κάδη.
Η Κορόπη είναι γνωστή στην ευρύτερη περιοχή για τα «δακράκια» της, τα μικρά, μυροβόλα λουλούδια, που φυτρώνουν στους μπαξέδες και στα ελαιοπερίβολα του χωριού στην αρχή της άνοιξης και που μοιράζονται σε κοντινές εκκλησίες την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως. Ο λαός παρομοιάζει το φυτό, ως τα “δάκρυα” της Παναγίας για τα Πάθη του Χριστού. Tα δακράκια, είναι λουλούδια με πολύ δυνατό άρωμα. Επειδή ανθίζει από τα μέσα του Aπρίλη μέχρι και το τέλος σχεδόν του Μάη και ο λαός μας το έχει συνδέσει με τη θρησκεία.
Στο κέντρο του χωριού, υπάρχει η εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, η οποία γιορτάζει κάθε χρόνο στις 8 Μαΐου και στις 26 Σεπτεμβρίου.
Τα τελευταία χρόνια, η περιοχή γνωρίζει σημαντική τουριστική ανάπτυξη. Στην Κορόπη διατηρεί τους στάβλους του ο Ιππικός Όμιλος Μηλεών: «Οι Φίλοι του Αλόγου».
Η δημοφιλής, αμμουδερή και κατάφυτη παραλία Κορώπι ή Μπούφα θα σας κερδίσει, διότι είναι μεγάλη και οργανωμένη παραλία με χρυσή άμμο και κρυστάλλινα νερά.