Το 1921 με απόφαση του ο Δήμος Βόλου ονόμασε μια ανώνυμη οδό σε οδό Αναλήψεως .Ο δρόμος όπως και η συνοικία (παλιά λέγονταν Βάβουλα ) έχει συνδέσει το όνομα του από τον ιερό ναό της Αναλήψεως του Χριστού που βρίσκεται σε αυτόν .
Το 1870 στο χώρο που βρίσκεται ο ναός υπήρχε νεκροταφείο το οποίο μεταφέρθηκε στον Ξηρόκαμπο.Τέλος το 1896 χτίζεται μια μικρή ξύλινη εκκλησία .
Στις 31 Ιανουαρίου του 1899 επι Μητροπολίτου Γρηγορίου ετέθη ο θεμέλιος λίθος για ανοικοδόμηση .Ο ναός αποπερατώνεται το 1904 ενώ το 1955 καταστρέφεται από τον σεισμό.Χτίζεται πάλι ξύλινος ναός και το 1962 επι Μητροπολίτη Δαμασκηνού μπαίνει ο θεμέλιος λίθος για την καινούργια εκκλησία που ολοκληρώνεται το 1975 όποτε και εγκαινιάζεται ο σημερινός ναός .
Η οδός Αναλήψεως είναι διπλής κατεύθυνσης ξεκινά από τον χείμαρρο Κραυσίδωνα και συγκεκριμένα από την Αρ.Ζάχου και καταλήγει στον άλλο χείμαρρο της πόλης στον Άναυρο στην οδό Φιλλιπίδου .
Είναι από τους πιο κεντρικούς και μεγαλύτερους δρόμους του Βολου με πλήθος επιχειρήσεων και καταστημάτων ενω διαθέτει και αρκετά καταστήματα εστίασης αλλά και συγκροτήματα κατοικιών (πολυκατοικίες ) αλλά και μονοκατοικίες .
Η Αναλήψεως τέμνει αρκετούς δρόμους με κυριότερους την Βασσάνη, την Μεταμορφώσεως , την Ελ.Βενιζέλου , την Κ.Καρτάλη, την Κύπρου, την Κασσαβέτη και την Περραιβού .
Κυριότερα σημεία αναφοράς το πάρκο Οξυγόνου, το κτίριο της πρώην Νομαρχίας (Περβανά) , το πάρκο Νικολάου Καραντούρου ( τρίγωνο) Αναλήψεως με Κύπρου και φυσικά η εκκλησία της Αναλήψεως του Χριστού .
Όπως φαίνονται και στις φωτογραφιες υπάρχουν παλιές και όμορφες μονοκατοικίες με ωραίους κήπους απομεινάρια παλιών εύπορων οικογενειών .