Ο Χρήστος Χρόνης γεννήθηκε το 1983 στο Βόλο και σπούδασε στο πολυτεχνείο Ιωαννίνων Μηχανικός των Υλικών και έκανε μεταπτυχιακό στα Οικονομικά στο Πάντειο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Ξεκίνησε φυτεύοντας πειραματικά τσάι του βουνού σε έκταση 15 στρεμ. της οικογένειάς του και μόνος του, δίνοντας δείγματα σε καταστήματα του εξωτερικού, κατάφερε να διεισδύσει στις αγορές της Αγγλίας της Γερμανίας της Ιταλίας και της Ολλανδίας.
Συνέντευξη Άρτεμις Καλαμογιώργου

Πώς προέκυψε η ιδέα να ασχοληθείς με την καλλιέργεια τσαγιού;
Σαν μηχανικός των υλικών που έχω σπουδάσει, θα έπρεπε να αναζητήσω εργασία σε κάποια χώρα του εξωτερικού. όπως όλοι γνωρίζουμε η χώρα μας δε προσφέρεται δυστυχώς για τέτοια επαγγέλματα. Μου αρέσει πολύ να ταξιδεύω στο εξωτερικό αλλά δε θα μπορούσα με τίποτα να ζήσω μόνιμα. Έτσι επέλεξα να ασχοληθώ με τον πρωτογενή τομέα, έναν κλάδο που η χώρα μας έχει σίγουρα μέλλον. Ήθελα να δημιουργήσω ένα ολοκληρωμένο προϊόν από την αρχή μέχρι το τέλος. Και την απάντηση τη βρήκα στο Ελληνικό τσάι του βουνού.
Πες μας τα χαρακτηριστικά για την καλλιέργεια του PHILOSOPHIA
Καλλιεργώ εγώ ο ίδιος το τσάι του βουνού με τους πλέον αγνούς τρόπους στο Ελευθεροχώρι Μαγνησίας σε υψόμετρο 500 μέτρων. Σεβόμενοι το τοπικό περιβάλλον και τη δύναμη της Ελληνικής γης το συλλέγουμε και το συσκευάζουμε εξ ολοκλήρου με το χέρι. Η συσκευασία είναι των 40 γραμμαρίων και πάνω της αναγράφονται όλες οι λεπτομέρειες όπως, γενικές πληροφορίες, τρόπος παρασκευής του τσαγιού αλλά και οι ευεργετικές του ιδιότητες σε τρείς γλώσσες. Ελληνικά, Αγγλικά και Γερμανικά.
Εσύ πίνεις από το τσάι σου
Παλαιότερα συνήθιζα να πίνω μόνο όταν ταλαιπωρούμουν από κάποια ίωση, όπως οι περισσότεροι στην Ελλάδα άλλωστε, αλλά τον τελευταίο καιρό το έχω εντάξει στις καθημερινές μου συνήθειες.

Αξίζει οικονομικά να ασχοληθεί κανείς με τη γη;
Η προσωπική μου άποψη είναι ότι αξίζει να ασχοληθεί κάποιος με τη γη, αλλά μόνο αν αποφασίσει να δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο προϊόν από το χωράφι μέχρι το ράφι ώστε να κερδίσει την υπεραξία. Όλα τα προηγούμενα χρόνια είχαμε συνηθίσει σε αγρότες που τους έπαιρναν το προϊόν εταιρίες και κέρδιζαν αυτές την υπεραξία, με αποτέλεσμα οι Έλληνες αγρότες να παράγουν ανώτερης ποιότητας προϊόντα και να τα πουλάνε σε πολύ χαμηλή τιμή.

Philosophia.Πώς αποφάσισες να του δώσεις αυτό το όνομα;
Ήθελα να βρω ένα όνομα που να το βλέπουν στο εξωτερικό και να ‘’μυρίζει΄΄ Ελλάδα. Ταυτόχρονα το συνδύασα με τη φιλοσοφία της οικογένειας μας που είναι ο σεβασμός στο τοπικό περιβάλλον και την Ελληνική Γη και έτσι το όνομα του προϊόντος βγήκε PHILOSOPHIA.
Που μπορούμε να το βρούμε;
Στην Ελλάδα σε πολλά καταστήματα της πόλης του Βόλου, της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, σε τουριστικές περιοχές όπως Χαλκιδική και αρκετά νησιά. Στο εξωτερικό σε καταστήματα του Λονδίνου, της Ολλανδίας, της Γερμανίας και της Ιταλίας.

Ποιές είναι οι ευεργετικές ιδιότητες του;
Προσφέρει στον οργανισμό αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική προστασία. Καταπολεμά το άγχος και επιδρά ευεργετικά σε κρυολογήματα. Δεν έχει διεγερτική δράση και καταναλώνεται άνετα το βράδυ. Δρα κατά της νόσου του αλτσχάιμερ.
Τι ήταν αυτό που σε δυσκόλεψε περισσότερο σε αυτό το εγχείρημα;
Το κράτος που αντιμετωπίζει τέτοιες προσπάθειες εκδικητικά, με τους υπέρογκους φόρους και απαιτήσεις χωρίς κανένα αντίκρισμα.
Στο μέλλον σκέφτεσαι να καλλιεργήσεις και κάτι άλλο;
Χαμομήλι, λουίζα και παραγωγή μελιού.
Αν σε ρωτήσουν τι δουλειά κάνεις τι απαντάς;
Διαφημίζω τη χώρα μας στο εξωτερικό! Αστειεύομαι, παραγωγός τσαγιού
Ποια είναι η καλύτερη συμβουλή που σου έχουν δώσει;
Μην ακούς κανένας που μπορεί να σε επηρεάσει αρνητικά. Κάνε αυτό που αγαπάς και κυνήγησε το σα να μην υπάρχει αύριο.
Για να βρείτε πληροφορίες για το τσάι PHILOSOPHIA πατήστε εδώ
-
1 Κανάλι δυναμικής αυτοάμυνας από δύο Βολιώτες
-
2 Καλλιτέχνες της Μαγνησίας. Γιώργος Παυλίδης, λυράρης-μουσικός
-
3 Πρόσωπα της Μαγνησίας. Τόλης Κόκκινος|Μουσικός, συνθέτης.
-
4 Γνωρίζοντας τους δρόμους της πόλης μας.
-
5 Αργώ,η συνέχεια ενός μύθου.Η σύγχρονη «Αργώ» και όλα όσα πρέπει να μάθετε.
-
6 Γνωρίζοντας τον τόπο μας. Νταμούχαρη
-
7 «Παναγιά Ξενιά» -Η θαυματουργή εικόνα και η ιστορία της
-
8 Η εξωτική παραλία Μουρτιάς στο Πήλιο
-
9 Η Σοφία Βέμπο έζησε στο Βόλο αλλά το σπίτι της καταρρέει.(φωτογραφίες)
-
10 Γιατί τα τσιπουράδικα του Βόλου είναι τα καλύτερα από τα υπόλοιπα στην Ελλάδα