Πρόσωπα της Μαγνησίας.Γιώργος Λυμπεράκης, Μουσικός-Μαέστρος

Ο Γιώργος Λυμπεράκης γεννήθηκε στη Νέα Ιωνία. Από μικρός, του άρεσε η μουσική και ιδιαίτερα η κιθάρα. Το παιδικό του όνειρο  έγινε πραγματικότητα όταν αγόρασε μία μεταχειρισμένη κιθάρα από την ‘Σκάλα του Μιλάνου’ την γνωστή ταβέρνα απέναντι από την πλατεία της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου. Ξεκίνησε μόνος του να ψάχνει τις πρώτες μελωδίες και τα ακόρντα. Ο Γιώργος Λυμπεράκης ανήκει στην κατηγορία των αυτοδίδακτων μουσικών.

Πρόσωπα της Μαγνησίας.Γιώργος Λυμπεράκης, Μουσικός-Μαέστρος

“Caves man”,”Jokers”, Masters”

Μετά την στρατιωτική του θητεία,το 1968, δημιουργήσε  το πρώτο συγκρότημα «Caves man» μαζί με  τον Κώστα Καρακατσόπουλο,τον Γιώργο Πανταζή, Κωστα Αρσενόπουλο, και τον Μιχάλη  Αρβανιτόπουλο. Μετά  ένα χρόνο δημιούργησαν τους  «Jokers»  με τον  Κώστα Κολίγα , τον Δημήτρη Πετρή, τον Νίκο Μιχαλόπουλο, τον Γιώργο Οικονομίδη, ενώ το 1970  τους  «Masters» μαζί με τον Κώστα Κολίγα, τον Ταξιάρχη Μέρο,τον Δημήτρη Πετρή,τον Φώτη Αρσενόπουλο και τον Παύλο Ζαχόπουλο , αργότερα προστέθηκαν η  Γαλάτια και ένας Καναδός σαξοφωνίστας με το ψευδώνυμο VAR.

Πρόσωπα της Μαγνησίας.Γιώργος Λυμπεράκης, Μουσικός-Μαέστρος
Πρόσωπα της Μαγνησίας.Γιώργος Λυμπεράκης, Μουσικός-Μαέστρος

Το 1973 δούλεψε με τους  «Masters»  στο Can-Can ένα από τα καλύτερα νυχτερινά κέντρα της Αθήνας με τον Κώστα Κολίγα,  τον Ταξιάρχη Μέρο, την Γαλάτια, τον Παύλο Ζαχόπουλο, τον Φώτη Αρσενόπουλο, και το Καναδό VAR.

Εκείνη την εποχή ονόματα του  κέντρου ήταν ο Γιώργος Κoινούσης και η  Νέλλη Γκίνη. Σαν  «Masters» ανοίγανε το πρόγραμμα με ¨μουσική φαγητού¨ και συγχρόνως, συνοδεύανε ηθοποιούς όπως, τον Σταύρο Παράβα, τον Μάκη Δεμίρη   και άλλους.

Αυτή ήταν  και η τελευταία συνεργασία με τους “ Masters “

Εκείνη την περίοδο, του γίνεται πρόταση, να πάρει μέρος στην ορχήστρα, στο κρουαζιερόπλοιο “Stella Solaris”

Είναι γνωστό ότι οι μουσικοί που δούλεψαν και δουλεύουν σε κρουαζιερόπλοια  είναι εξαιρετικοί με ποικίλο και διεθνές ρεπερτόριο με σκοπό να εκπληρώνουν τις επιθυμίες ρεπερτορίου ενός πολυεθνικού κοινού-επιβατών.

Πρόσωπα της Μαγνησίας.Γιώργος Λυμπεράκης, Μουσικός-Μαέστρος

Οι συνεργασίες

Η συνεργασία του ήταν άψογη, με εξαιρετικούς, μα πάνω απ΄ όλα προικισμένους μουσικούς , όπως τον Νίκο Σταματόπουλο στο Πιάνο (πατέρα της τραγουδίστριας Μαντώς) ,τον Λεωνίδα Σεληνίδη  στα πνευστά  και τον Δημήτρη Κρέζο και πολλούς άλλους καλούς μουσικούς.

Σ΄ αυτά τα ταξίδια από την Φλόριντα των ΗΠΑ, και στα νησιά της Καραϊβικής, είχε τη τύχη να γνωρίσει πολλές προσωπικότητες  του διεθνούς jet set και διασημότητες όπως τον μεγάλο Βιρτουόζο Ισπανό κλασικό κιθαρίστα  Andre Segovia.

Πρόσωπα της Μαγνησίας.Γιώργος Λυμπεράκης, Μουσικός-Μαέστρος

Η επιστροφή στην Ελλάδα

Όταν επέστρεψε πλέον  στην Ελλάδα αποφάσισε να ασχοληθεί με το Ελληνικό τραγούδι. Από το 1975 και μετά, συνεργάστηκε  σε όλα  σχεδόν τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης  του Βόλου.

 To 1977 στον Γαλαξία στη Νέα Αγχίαλο με επιχειρηματία   τον τραγουδιστή  Πάνο Κόκκινο,  με διπλή ιδιότητα του καλλιτεχνικού Διευθυντή, συγχρόνως και του τραγουδιστή.

Επίσης το 1986 στο κέντρο  Διόνυσος στην Αγριά, με επιχειρηματίες τους αδελφούς Τζαφολια,  και αργότερα με τον  Αλέκο Αποστολόπουλο και την συζύγου του  Μίτσα, με διπλή ιδιότητα και εδώ του καλλιτεχνικού Διευθυντή, συγχρόνως και του τραγουδιστή.

Το χρονικό  διάστημα 1980-85 βρέθηκε στο Παρίσι και αμέσως μετά στη Γενεύη της Ελβετίας  σε  διάφορα Ελληνικά Ρεστοράν.

Στη Γενεύη γνώρισε τον Έλληνα επιχειρηματία   Νίκι Σιστοβάρη  (ασχολούνταν με το εμπόριο γούνας)  και την σύζυγό του, Ζοζεφίν Τσάπλιν κόρη το Τσάρλι Τσάπλιν, αποτέλεσμα του ενθουσιασμού του ήταν να  τον  καλέσει στην έπαυλη του,    για την διοργάνωση  βραδιάς με Ελληνική μουσική.

 Το 1986-89 βρέθηκε στην Ρόδο, αναλαμβάνοντας την καλλιτεχνική διεύθυνση του «Copa Cabana» , «Ρόδος by night» και του «Διογένη Palace». Σπουδαίες και σημαντικές συνεργασίες με τον  Μανώλη Αγγελόπουλο, την Πολύ Πανου, τον  Μάκη Χριστοδουλόπουλο, τον Χρήστο Δαντη, Σταμάτη Γονίδη,Νότη Σφακιανάκη, στα πρώτα τους βήματα.

Πρόσωπα της Μαγνησίας.Γιώργος Λυμπεράκης, Μουσικός-Μαέστρος
Πρόσωπα της Μαγνησίας.Γιώργος Λυμπεράκης, Μουσικός-Μαέστρος

Η γνωριμία με την σύζυγο του Judy

Εκεί γνώρισε και την μετέπειτα  σύζυγό του, Judy, η οποία αν και είχε  κλασσικές σπουδές πιάνου, δημιούργησε μαζί του ντουέτο με Ελληνικό και διεθνές   ρεπερτόριο σε πολλά piano bar της Αθήνας, καθώς και  σε ένα καραβάκι το «Thomas»  που έκανε νυχτερινές κρουαζιέρες  στο Σαρωνικό.

Πρόσωπα της Μαγνησίας.Γιώργος Λυμπεράκης, Μουσικός-Μαέστρος

 Το  1995 τους κάλεσαν στην Κύπρο, στο ξενοδοχείο «Four Seasons» στη Λεμεσό, μετά στο «Le meridien» επίσης Λεμεσό, και αργότερα στο «Ilysium»  και «Aphrodite Hills» στην Πάφο όλα 5 Αστέρων.

Το 2015 μετακομίσανε  στο Μόντε Κάρλο, ετοιμάζοντας βραδιές  στην Ελληνική κοινότητα  της πόλης όπως επίσης και στην Νίκαια  της Γαλλίας, αλλά και καλεσμένοι  σε private party.

Σήμερα μοιράζεται το χρόνο του μεταξύ Βόλου και Μόντε Κάρλο.

*Οι φωτογραφίες προέρχονται από το προσωπικό αρχείο του Γιώργου Λυμπεράκη.


Comments are closed.