Πρόσωπα της Μαγνησίας. Μαρία Μαργαρίτη-ηθοποιός, σκηνοθέτις

Μια σχολική παράσταση ‘Ο κύκλος με την κιμωλία” του Μπέρτολτ Μρεχτ, αποτέλεσε το καλλιτεχνικό εφαλτήριο της βολιώτισσας ηθοποιού, σκηνοθέτιδας και θεατρικής παραγωγού της Παιδικής Σκηνής του ‘Παιδικού Θεσσαλικού Θεάτρου Βόλου’.Η Μαρία Μαργαρίτη, έχει υπηρετήσει με συνέπεια και συνείδηση το Θέατρο, την Τηλεόραση και το Ραδιόφωνο από το 1979 μέχρι σήμερα.

Το 1980 αποφοίτησε από την Ανώτερη Ιδιωτική Δραματική σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη. Στη διάρκεια των χρόνων παρακολούθησε σεμινάρια γύρω από το αντικείμενο της όπως “Εκπαίδευσης Ενηλίκων στην απόκτηση βασικών δεξιοτήτων στις Νέες Τεχνολογίες” της Γενικής Γραμματείας δια Βίου Μάθησης, Ν. Μαγνησίας το 2009, “Ειδικές επιμορφώσεις σε εξειδικευμένα  αντικείμενα”  της  πράξης  “Υποστήριξη  επιχειρηματικότητας” από το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης. Το 2015, σεμινάριο υποκριτικής τεχνης με το σύστημα Στανισλάβσκι και την μέθοδο διαδραστικής ανάλυσης “Master Class” με δάσκαλο τον διακεκριμένο σκηνοθέτη Ρωσίας και πρόεδρο της Διεθνούς Ακαδημίας Στανισλάβσκι, Τόκυο, Leonid Anisimov το 2015.

Πρόσωπα της Μαγνησίας. Μαρία Μαργαρίτη-Χαϊντούτη|ηθοποιός, σκηνοθέτις

Παρακάτω σας  αναφέρουμε με χρονολογική σειρά τις συμμετοχές της σε θεατρικές παραστάσεις.

Θερινή περίοδος 1979, 7 Χρόνια Φαγούρα του Τζωρτζ Αξελροντ, μουσική κωμωδία, σε σκηνοθεσία Άγγελου Αντωνόπουλου, Θέατρο Βέμπο (Θεατρικές Επιχειρήσεις Βαγγέλη Λιβαδά), στον ρόλο της Γειτόνισσας.

Τη Θερινή περίοδος του 1980, Το Τραγούδι του Νεκρού Αδελφού του Μίκη Θεοδωράκη, Λαϊκή Όπερα, σε σκηνοθεσία του Α. Σολωμού, Θέατρον “ΑΘΗΝΑΙΟΝ”(Θεατρικές Επιχειρήσεις Νίκος Σοφιανός Ε.Π.Ε.) στον ρόλο της Πόπης.

Χειμερινή περίοδος 1980 – Καλοκαιρινή περίοδος 1981, Αποσπάσματα θεατρικών κειμένων και μουσικά δρώμενασε σκηνοθεσία των Λ.Κουρετζή και Γ. Νικολαϊδη, στο Καφεθέατρο “Αρλεκίνος”.

Το 1981 συμμετείχε στο  Οι Γυναίκες έρχονται, κωμωδία μιούζικαλ- σε δύο μέρη, διασκευή της αριστοφανικής κωμωδίας Θεμοφοριάζουσες από τον Θίασο του Ντίνου Ηλιόπουλου, στον ρόλο της Τιμόκλειας.

Τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 1993  συμμετείχε στα «Επικίνδυνο Παιχνίδι» του Μανόλη Κορρέ, κωμωδία σε σκηνοθεσία του Βασίλη Μητσάκη, Δημοτικό Θέατρο Βόλου, στον ρόλο της Ρέας Μπερσή.

Το Μάρτιος 1995 έπαιξε στην  Η Ιστορία της Γκέεσε Γκότφριν, Ελευθερία στη Βρέμη του Ράϊνερ Βέρνερ Φασμπίντερ σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Οικονόμου στους ρόλους Λουϊζα Μάουερ.

Χειμερινή περίοδος 2000-2001- Αφιέρωμα στον Όσκαρ Ουάϊλντ σε σκηνοθεσία Δημήτρη Δακτυλά, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου.

Τον Απρίλιο του 2001 συμμετείχε στο «Αφιέρωμα στον Ανδρέα Εμπειρίκο “Στιγμή Παρφύρας”» σε σκηνοθεσία του Κώστα Ανέστη, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου και Δημοτικό Κέντρο Ιστορίας και Τεκμηρίωσης.

Χειμερινή περίοδος 2001-2002- Οι περιπέτειες τουΤομ Σώγιερ σε θεατρική διασκευή του Κωστή Τσώνου και σκηνοθεσία του Σπύρου Μαβίδη, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου, στους ρόλους Νεαρός και Χήρα Ντάγκλας.

Θεατρική περίοδος 2002-2003-Ειρήνη του Αριστοφάνη σε διασκευή του Άκυ Μητσούλη και σκηνοθεσία του Σπύρου Μαβίδη,ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου, στους ρόλους Κόρη του Τρυγαίου και Στρατιώτης.

Θεατρική περίοδος 2003-2004-Ο Μαγικός Αυλός του Βολφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ σε ελεύθερη διασκευή της Ελένης Μαβίλη και σε σκηνοθεσία του Σπύρου Μαβίδη, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου, στον ρόλο της Βασίλισσας της Νύχτας.

Θεατρική περίοδος 2004-2005-Η Βασίλισσα του Χιονιού από το ομώνυμο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν ‘Αντερσεν σε θεατρική διασκευή του Ευγένιου Σβαρτς και σε σκηνοθεσία του Σπύρου Μαβίδη, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου, στον ρόλο της Βασίλισσας του Χιονιού.

Θεατρική περίοδος 2004-2005 – Με το ζόρι…Γιατρός του Μολιέρου, σε σκηνοθεσία του Σπύρου Μαβίδη, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου, στον ρόλο της Ζακελίνα.

Θεατρική περίοδος 2005-2006-Τα μωρά τα φέρνει ο Πελαργός, κωμωδία των Θ.Παπαθανασίου-Μ.Ρέππα, σε σκηνοθεσία του Σπύρου Μαβίδη, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου, στον ρόλο της Λέλας.

Χειμερινή περίοδος 2006-Οι Άθλιοι, μιούζικαλ βασισμένο στο μυθιστόρημα του Β. Ουγκώ,σε σκηνοθεσία του Σπύρου Μαβίδη, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου, στον ρόλο της Φαντίνα.

Τη Θεατρική περίοδος 2006-2007 συμμετείχε στην Ποντικοπαγίδα της Άγκαθα Κρίστι, σε σκηνοθεσία του Σπύρου Μαβίδη, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου, στον ρόλο της Μαίρη Σέλεϋ.

Πρόσωπα της Μαγνησίας. Μαρία Μαργαρίτη-Χαϊντούτη|ηθοποιός, σκηνοθέτις

Θεατρική περίοδος 2006-2007- Τα ταξίδια του τυχερού Πέτρου του Αυγούστου Στριντμπεργκ, σε σκηνοθεσία του Σπύρου Μαβίδη, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Βόλου, στους ρόλους της Παρουσιάστριας και της Καλής Νεράϊδας.

Το Μάιο του 2007- Τα χοροδιδασκαλία του Βόλου σε σκηνοθεσία του Σπύρου Μαβίδη, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου, στον ρόλο της Οικοδέσποινας Μαρίας.

Το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο του 2008 συμμετείχε στη «Μελωδία της Ευτυχίας» των Howard Lindsay & Russel Crouse, σε διασκευή του Παύλου Μάτεσι και σκηνοθεσία του Σπύρου Μαβίδη, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου, στους ρόλους Αδελφή Μαργκαρέτα και Βαρώνη΄Ελμπερφελντ.

Τον Ιανουάριο του 2008 Ματωμένο Φεγγάρι της Tes Lyssiotis σε σκηνοθεσία της Μαρίας Μαργαρίτηκαι Ελένης Τσεφαλά, στην Πειραματική Σκηνή, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου, στο Θέατρο Παλαιάς Ηλεκτρικής, στον ρόλο της Μαρίνας.

Τον Φεβρουάριο και το Μάρτιο του 2008 συμμετείχε στο  Ματωμένο Φεγγάρι της Tes Lyssiotis σε σκηνοθεσία της Μαρίας Μαργαρίτηκαι Ελένης Τσεφαλά, στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου, στο Θέατρο Παλαιάς Ηλεκτρικής, στον ρόλο της Μαρίνας.

Τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2008 συμμετείχε στο «Όνειρο του Ιάσονα», κείμενο-σκηνοθεσία Σπύρος Μαβίδης, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου, στους ρόλους Υψιπύλη και Κίρκη.

Χειμερινή περίοδος 2010, Πρόταση Γάμου και Αρκούδα του Αντον Τσέχωφ σε διασκευή του Ερρίκου Μπελιέ και σκηνοθεσία Χριστίνας Στόγια, Θεατρική Σκηνή, στο Πολυχώρο Λούλη.

Θεατρική περίοδος 2010-2011- Ωχ, τα νεφρά μου του Μπάμπη Τσικληρόπουλου σε σκηνοθεσία Σταμάτη  Τζελέπη, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου, στο Θέατρο Παλαιάς Ηλεκτρικής, στον ρόλο της Μαγδαληνής.

Θεατρική περίοδος 2010-2011- Μνημονεύετε Διονύσιο Σολωμό… Μνημονεύετε Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη σε σκηνοθεσία του Σπύρου Μαβίδη, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου.

Θερινή περίοδο 2011. Οπερέτα και Μιούζικαλ που οργάνωσε ο Σύλλογος Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας , ιδρυτικό μέλος του Δικτύου ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» , σε συνεργασία με Κ.Ο.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου και Φιλαρμονική Δήμου Βόλου.

Μάρτιος 2012- Σεπτέμβριο 2012 ,Βίρα τις άγκυρες…, μουσική παράσταση αφιερωμένη στον συνθέτη Γ. Μουζάκη στα πλαίσια των εορτασμών «ΕΛΑΣΣΟΝΑ 1912-2012:100 Χρόνια Ελευθερίας». Ακολούθησε σειρά συναυλιών με τίτλο

«Μέρες Μουσικής» στα πλαίσια των εορτασμών ΕΛΑΣΣΟΝΑ 1912-2012:100 Χρόνια Ελευθερίας. Διοργανώθηκε με την εγγύηση ποιότητας του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» και του Συλλόγου Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας στο Βόλο, με τη συμμετοχή της περίφημης Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής του Δήμου Ελασσόνας (Μαέστρος Δ. Τσιαβές-25 σολίστες ),στο τραγούδι σπουδαίους σολίστες (κ.Αποστολόπουλος, κ. Ντούλα), τη σκηνοθετική επιμέλεια του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ-Βόλου κ. Σπ. Μαβίδη (ΔΟΕΠΑΠ -ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ), κείμενα (Μαρίνα Μανθογιάννη-Μουσικός ), με ηθοποιούς του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου(Κ. Μ. Μαργαρίτη, Ειρ. Κουτρουμάνου), με χορογραφίες από την κ. Βάσω Τηλιοπούλου ,θαυμάσιους χορευτές από τη Σχολή Χορού CHORUS LINE Βόλου, με Βιντεοπροβολή (Γ. Τζήκας) και με τη συμμετοχή σπουδαίων ερμηνευτών ,οι οποίοι θα παρουσιάσαν ένα υπερθέαμα που περιελάμβανε θαυμάσιες μουσικές, εκπληκτικές φωνές, πρόζα, σκηνικά και θαυμάσιες χορογραφίες , από τους καλύτερους καλλιτέχνες του είδους .

Τον Οκτώβριο του 2011 συμμετείχε στο «Αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας» της Ειρήνης Σκουλή σε σκηνοθεσία του Ευάγγελου Κάβουρα, στον ρόλο της Συνείδησης της Μαρίας Κάλλας.

Θεατρική περίοδος 2011-2012- Ξενοδοχείο των δύο κόσμων του Eric Emmanuel Schmitt, σε σκηνοθεσία του Σπύρου Μαβίδη, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου, στον ρόλο της Μαρία Μαρτέν.

Θεατρική περίοδος 2012-2013- Παραμύθι χωρίς Όνομα της Πηνελόπης Δέλτα, σε θεατρική διασκευή των Ισίδωρου Σιδέρη- Νίκου Δρασάκη και σκηνοθεσία Σπύρου Μαβίδη, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Βόλου, στους ρόλους Βασίλισσας Παλάβω και Ταβερνιάρισας.

Θεατρική περίοδος 2016-2017 Δεν πληρώνω δεν πληρώνω του Ντάριο Φω, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Νάπα, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου, στον ρόλο της Ρόζας.

Θεατρική περίοδος 2016-2017 Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας του Σέξπηρ, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Νάπα, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου, στον ρόλο της Τιτάνιας.

Θεατρική περίοδος 2019  Τα μάτια τέσσερα του Γιάννη Τσίρου σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Γαλάτη, ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, στο ρόλο της οικονόμου.

Πρόσωπα της Μαγνησίας. Μαρία Μαργαρίτη-Χαϊντούτη|ηθοποιός, σκηνοθέτις

Οι συμμετοχές της στην τηλεόραση

1978  Ρωμανός Διογένης στον ρόλο της Πατρικίας Θεοφανώ.
1979 Αιώνια Ζωή του Τίμου Μωραϊτη στο Θέατρο της Δευτέρας
1979 Ο Προεστός του Χωριού του Σπυρίδωνος Περεσιάδου στο Θέατρο της Δευτέρας.
1980 Στο Μυθιστόρημα των Τεσσάρων σε σκηνοθεσία Κωστή Ζώη
1981 Ρομαντικές Ιστορίες, αυτοτελές επεισόδιο
1981 Οι Κληρονόμοι σε σκηνοθεσία Πολ Σκλάβου, στον ρόλο της Λίνας

1981 Μαρία Πάρνη σε σκηνοθεσία Βασίλη Γεωργιάδη, στον ρόλο της Ελεονώρας
1981-1983 Εργάστηκε και στην μεταγλώττιση παιδικών σειρών για την τηλεόραση.
1980. 17 Σφαίρες για έναν Άγγελο- Ηρώ Κωσταντοπούλου σε σκηνοθεσία του Νίκου Φώσκολου
1981. Επιστροφή στις Μυκήνες, διασκευή από το ομότιτλο βιβλίο Ευάγγελου Αβέρωφ, στον ρόλο της  Ιφιγλενειας.

Από το 1980 εως το 2001 εργάστηκε στο χώρο της ραδιοφωνικής και τηλεοπτικής διαφήμισης και από το 1988 εως το 2001 εργάστηκε ως εκφωνήτρια στο ραδιόφωνο.

Πολλές είναι και οι παρουσιάσεις και απαγγελίες που έχει συμμετάσχει.

Ιούνιος 1994 Παρθεναγωγείο Βόλου, Αλέξανδρος Δελμούζος του Βασίλη Μητσάκη από Εταιρεία Θεάτρου “Οι Θεατές’ στο κτίριο Σπίρερ.
Ιανουάριος 2008. Ημέρα Μνήμης των Εβραίων που οργάνωσε η Εβραϊκή Κοινότητα Δήμου Βόλου.
Μάρτιος 2008 100 Χρόνια Ελληνική Οπερέτα-Αφιέρωμα στα τραγούδια της Ελληνικής Οπερέτας, Διεύθυνση Ορχήστρας Γιώργος Καρυδάκης, Καλλιτεχνικός Οργανισμός Δήμου Βόλου.
Οκτώβριος 2009 –Εμείς οι Παλαιστίνιοι υποφέρουμε από μία ανίατη ασθένεια: την ελπίδα που οργάνωσε η Κοινότητα Παλαιστινίων Βόλου
2011 Όταν η Ποίηση συναντά … τη Ζωγραφική στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου στη Νέα Ιωνία, Βόλου, όπου συμμετείχαν 31 καταξιωμένοι ποιητές του Βόλου με 36 διακεκριμένους ζωγράφους της Θεσσαλονίκης.
2011- Τραγουδώντας τους ποιητές μας Οδυσσέα Ελύτη και Νίκου Γκάτσου, από την Βολιώτική Χορωδία και με απαγγελίες Σπύρου Μαβίδη και Μαρίας Μαργαρίτη.
2012. Ουαλιά μι ουμούτ του Κυριάκου Α. Κυτούδη στο Μεταξουργείο Ν. Ιωνίας

2014 Γνωριμία με τη γειτόνισσά μας την Σελήνη που οργάνωσε η Εταιρεία αστρονομίας και Διαστήματος.
Οκτώβριος 2014 και Ιανουάριος 2015-Αφιέρωμα στον Κωνσταντίνο Καβάφη που οργάνωσε η Ένωση Ποντίων.
Μάϊος 2014- Μελωδίες και ποίηση για την Σελήνη που οργάνωσε η Εταιρεία αστρονομίας και Διαστήματος.
Αύγουστος 2015- Ευεργέτες της Μαγνησίας που οργάνωσε το «Κοινόν των Μαγνήτων»  σε συνεργασία ΔΟΕΠΑΠ- ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., ΙΓ’ Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.

Η Μαρία Μαργαρίτη έχει απαγγείλει ποιήματα και έχει πραγματοποιήσει αναγνώσεις κειμένων σε εκδηλώσεις των: Συλλόγου Ελληνίδων Σοροπτιμιστριών, Φίλες του Νοσοκομείου, Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Βόλου κ.ά. Τέλος, έχει αναγνώσει αποσπάσματα κειμένων σε βιβλιοπαρουσιάσεις όπως: Επιστροφή και ο μεγάλος Αμπάι του Μιχάλη Μοδινού, Σε Ψάχνω της Εύας Κορολή, Όταν το κόκκινο της κερασιάς έφερε έρωτα της Βάνας Βενέτη, Ξυπόλυτος θεός-ποιήματα του Βασίλη Γιαβρά, Ένοχο μυστικό της Ρίτας Σακκα.

Τη Χειμερινή περίοδο του 1988 σκηνοθέτησε την παράσταση «Η Παραμυθούπολη» του Τάκη Γεωργέλη, από την Παιδική Σκηνή του ‘Παιδικού Θεσσαλικού Θεάτρου Βόλου’ και συμμετείχε η Μαρίας Μαργαρίτη, στον ρόλο της Μάγισσας.

 Τη Χειμερινή περίοδο 1989 σκηνοθέτησε την παράσταση «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» σε διασκευή του Τάκη Γεωργέλη από την Παιδική Σκηνή του ‘Παιδικού Θεσσαλικού Θεάτρου Βόλου’ και συμμετείχε στον ρόλο της Αλίκης

Την ‘Ανοιξη  του 2004 ήταν βοηθός σκηνοθέτη  στη μουσική κωμωδία Πώς περνούν οι παντρεμένοι του Νίκου Χατζηαποστόλου. Σκηνοθεσία Σπύρου Μαβίδη από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Βόλου.

Τον Ιανουάριο του 2008  σκηνοθέτησε μαζί με την Ελένη Τσεφαλά  και συμμετείχε στο ρόλο της Μαρίνας στην παράσταση «Ματωμένο Φεγγάρι» της Tes Lyssiotis στην Πειραματική Σκηνή, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου, στο Θέατρο Παλαιάς Ηλεκτρικής.

Τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2008- Ματωμένο Φεγγάρι της Tes Lyssiotis σε σκηνοθεσία της Μαρίας Μαργαρίτη και Ελένης Τσεφαλά, στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου, στο Θέατρο Παλαιάς Ηλεκτρικής, στον ρόλο της Μαρίνας.

Τον Νοέμβριο-Μάιος 2009 « Σας αρέσει Ο Μπραμς;» της Μάρως Δούκα σε σκηνοθεσία Σπύρου Μαβίδη και βοηθός σκηνοθέτη Μαρία Μαργαρίτη, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Βόλου.

Οι συμμετοχές της ως θεατροπαραγωγός

1988 Η Παραμυθούπολη του Τάκη Γεωργέλη και σκηνοθεσία Μαρίας Μαργαρίτη, από την Παιδική Σκηνή του ‘Παιδικού Θεσσαλικού Θεάτρου Βόλου’,στον ρόλο της Μάγισσας η Μ .Μαργαρίτη.

1989 Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων σε διασκευή του Τάκη Γεωργέλη και σκηνοθεσία Μαρίας Μαργαρίτη, από την Παιδική Σκηνή του ‘Παιδικού Θεσσαλικού Θεάτρου Βόλου’ στον ρόλο της Αλίκης η Μ .Μαργαρίτη.

Περιόδευσε με αυτές τις παραστάσεις στην Θεσσαλονίκη, σε πόλεις της Μαγνησίας, και σε πόλεις της υπόλοιπης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Επίσης, σκηνοθέτησε παραστάσεις σε δημοτικά και γυμνάσια σχολείων της Μαγνησίας.Συνεργάστηκε το 2000, με το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε παραστάσεις “Κουκλοθέατρο”.

Συμμετείχε στο εβδομαδιαίο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τον τίτλο  “Ταξιδεύοντας   με τον Ιούλιο Βερν” ως εμψυχώτρια, στο αφιέρωμα στον Ιούλιο Βέρν που οργανώθηκε από Το “Κοινόν των Μαγνήτων”, ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., ΙΓ’ Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος. Το 2017 συνεργάστηκε με το Θέατρο “Θ” στην παράσταση Ένας παράξενος φίλος κουκλοθέατρο με μεγάλες κούκλες. Τεχνική Muppet. Συμμετοχή ως ηθοποιός και παρουσιάστρια σε εκθεσιακά πάρκα:  Εργαστήριο Σοκολάτας  (2017 – 2018),  Η εποχή των παγετώνων  (2018 – 2019),  Η εποχή των δεινοσαύρων  (2019 – 2020)

Πρόσωπα της Μαγνησίας. Μαρία Μαργαρίτη-Χαϊντούτη|ηθοποιός, σκηνοθέτις

Η Μαρία Μαργαρίτη έχει επιμεληθεί εικαστικά, την ποιητική συλλογή του Βαγγέλη Σπανδάγου με τον τίτλο “Ουσιώδης ασυνέχειες” και  το εξώφυλλο του βιβλίου ‘Για τον Κινηματογράφο- του Βασίλη Γεωργιάδη. Έχει παρακολουθήσει μαθήμαα ζωγραφικής στο εργαστήρι της Έλενα Νικηφόρου ενώ έχει συμμετάσχει σε δυο εκθέσεις ζωγραφικής στην αίθουσα Τζιόρτζιο Ντεκίρικο και πολιτιστικό κέντρο Ν. Ιωνίας.


Comments are closed.