Αεροδρόμιο της Μαγνησίας στα 10 ωραιότερα τοπία προσγείωσης

Περισσότεροι από 6.000 τακτικοί επιβάτες αεροπορικών εταιρειών, πιο γνωστοί ως «frequent fliers» έλαβαν μέρος σε μία δημοσκόπηση που διοργάνωσε η βρετανική εταιρεία ναυλώσεων ιδιωτικών αεροσκαφών PrivateFly προκειμένου να αναδείξουν το πιο όμορφο τοπίο κατά την προσγείωση αεροσκάφους σε αεροδρόμια απ′ όλο τον κόσμο.

Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της PrivateFly, Άνταμ Τουίντελ, «Αν και υπήρξαν πολύ λιγότερες πτήσεις φέτος, εντούτοις αυτοί οι προορισμοί μας υπενθυμίζουν την δυναμική που μας προσφέρει το ταξίδι και η αεροπλοΐα».

Η ψηφοφορία έγινε κατά τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο του 2020, λίγο πριν επιβληθούν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί λόγω του κορονοϊού.

Στην λίστα με τα δέκα καλύτερα τοπία υπάρχουν έξι νέες συμμετοχές σε σχέση με την ανάλογη της περσινής χρονιάς.

Νικητής, για τρίτη συνεχή χρονιά, είναι το αεροδρόμιο Ντόνεγκαλ της Ιρλανδίας. Κατά την προσέγγιση του περιφερειακού αεροδρομίου στο Κάρικφιν, στην βορειοδυτική ακτή του νησιού, υπάρχει η εκπληκτική θέα με τις βραχώδεις ακτές, τις παρθένες παραλίες και τις απότομες πλαγιές του όρους Έριγκαλ.

Το αεροδρόμιο της Τανζανίας, Μσέμπε Στριπ που εξυπηρετεί το Εθνικό Πάρκο της Ρουάνα, στην Ανατολική Αφρική κατέλαβε την δεύτερη θέση.

Το αεροδρόμιο της Σκιάθου Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, που βρίσκεται στην τρίτη θέση κάνει επίσης το ντεμπούτο του. Το αεροδρόμιο στο νησί της Σκιάθου, είναι δημοφιλές χάρη στον μικρό αεροδιάδρομο και την κοντινή απόσταση με τον δημόσιο δρόμο.

Αεροδρόμιο της Μαγνησίας στα 10 ωραιότερα τοπία προσγείωσης

Προσγείωση αεροσκάφους στο αεροδρόμιο της Σκιάθου Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Μέλμπουρν, στην πόλη του Ορλάντο στην Φλόριντα ήταν το μοναδικό αεροδρόμιο από τις Ηνωμένες Πολιτείες που μπήκε στην δεκάδα, διατηρώντας στην κατάταξη την τέταρτη θέση που κατείχε και το 2019.

«Πρώτα βλέπεις τον Ατλαντικό Ωκεανό και στην συνέχεια αντικρύζεις τους ποταμούς Ίντιαν και Μπανάνα. Στην συνέχεια το αεροπλάνο περνάει πάνω από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι και το ακρωτήριο Κανάβεραλ, όπου μπορεί κανείς να δει ένα πύραυλο σε θέση εκτόξευσης», ήταν τα σχόλια ενός επιβάτη το 2019.

Το αεροδρόμιο Μπάρα στην Σκωτία, με την εκπληκτική θέα των ακτών κατρακύλησε τρεις θέσεις σε σχέση με το 2019 και βρίσκεται στην πέμπτη θέση. Στην έκτη θέση βρέθηκε το αεροδρόμιο της Μπόρα Μπόρα.

Στις θέσεις επτά και οκτώ βρίσκονται τα αεροδρόμια Πρίνσες Τζουλιάνα, στον Άγιο Μαρτίνο και Πράσλιν Άιλαντ στις Σεϋχέλες.

Τις δύο τελευταίες κατέλαβαν το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι και το Νάντι των νησιών Φίτζι.

Η λίστα της PrivateFly

1. Αεροδρόμιο Ντόνεγκαλ, Ιρλανδία
2. Μσέμπε ΄Ερστριπ, Τανζανία
3. Αεροδρόμιο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, Σκιάθος, Ελλάδα
4. Διεθνές Αεροδρόμιο Μέλμπουρν, Ορλάντο, Φλόριντα
5. Αεροδρόμιο Μπάρα, Σκωτία
6. Αεροδρόμιο Μπόρα Μπόρα (Μότου Μιούτ), Γαλλική Πολυνησία
7. Διεθνές αεροδρόμιο Πρίνσες Τζουλιάνα, Άγιος Μαρτίνος
8. Αεροδρόμιο Πράσλιν Άιλαντ , Σεϋχέλες
9. Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
10. Διεθνές αεροδρόμιο Νάντι, νησιά Φίτζι.

Το αεροδρόμιο Μπάρα στην Σκωτία.

Αεροδρόμιο της Μαγνησίας στα 10 ωραιότερα τοπία προσγείωσης

Προσγείωση αεροσκάφους στο αεροδρόμιο Πρίνσες Τζουλιάνα, στον Άγιο Μαρτίνο.

Αεροδρόμιο της Μαγνησίας στα 10 ωραιότερα τοπία προσγείωσης

Πράσλιν Άιλαντ στις Σεϋχέλες.

Πηγή: CNN.com


Comments are closed.