Πρόσωπα της Μαγνησίας. Μάνος Βούλγαρης, αναβάτης καρτ

Ο Μάνος Βούλγαρης γεννήθηκε στον Βόλο στις 28 Μαίου του 1999. Η ενασχόληση με τον Μηχανοκίνητο Αθλητισμό άρχισε σε μορφή χόμπυ από την ηλικία των 6 ετών όπου έκανε τα πρώτα του βήματα σε mini kart.

Ξεκίνησε να συμμετέχει σε ελληνικές διοργανώσεις karting ( Πανελλήνιο Πρωτάθλημα , Κύπελλο Ελλάδος , Time Attack ) με πολλές διακρίσεις ενώ ακολούθησαν 2 χρονιές όπου συμμετείχε στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κάρτ σε Βουλγαρία και Ρουμανία όπου κατέκτησε την δεύτερη θέση στην γενική βαθμολογία των οδηγών.

Βρέθηκε ως οδηγός σε μεγάλες ομάδες karting εντός και εκτός Ελλάδος ( Rotax Hellas , KGM Racing team , DRS Racing team ) ενώ η σημαντικότερη γι’ αυτόν συμμετοχή στον χώρο του καρτ ήταν το Κύπελλο Ιταλίας που διεξήχθη στο Lingotto Fiere του Τορίνο του 2017 όπου κατέκτησε την δεύτερη θέση στην κατηγορία KF2.

Εκτός από τον χώρο του karting έγιναν αρκετές δοκιμές με μονοθέσια (Formula Gloria , Formula Dallara ) στην Ιταλία ενώ η πιο ιδιαίτερη στιγμή της καριέρας του υπήρξαν οι 10 γύροι στην πίστα της Ίμολα με το μονοθέσιο της Φόρμουλα 1 ( Ferrari F310b). Το 2018 συμμετείχε στο project του Μονοθεσίου που δημιούργησαν οι Μηχανολόγοι του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το οποίο οδήγησε στις παγκόσμιες διοργανώσεις της FSAE στην Ιταλία και την Ουγγαρία βοηθώντας έτσι την ομάδα της Aristurtle να κατακτήσει την 4η Θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 25 ομάδες.

 Τον τελευταίο καιρό ασχολείται με τον χώρο του αυτοκινήτου και συγκεκριμένα βρισκόμενος στην ομάδα Brainstorm Racing Team κατάφερε στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα τύπου time attack ( Time Attack Balcans ) να τερματίσει πρώτος στην κατηγορία S3.

Επόμενος στόχος του είναι η συμμετοχή του σε μεγαλύτερους διεθνείς αγώνες παγκοσμίου επιπέδου.


Comments are closed.