Η Βακαλούδη Χρυσούλα – Ευαγγελία γεννήθηκε στο Βόλο στης 21 Αυγούστου 1996 και μεγάλωσε στον Άγιο Δημήτριο Πηλίου. Από πολύ μικρή ηλικία ήθελε να ασχοληθεί με την θάλασσα πίστευε πως έτσι θα γνώριζε τον κόσμο. Τελείωσε λοιπόν το γυμνάσιο Τσαγκαράδας και πήγε Λύκειο στο 2ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας στο τμήμα των ναυτιλιακών όπου μέσω πανελληνίων εξετάσεων μπήκε στην ακαδημία εμπορικού ναυτικού της Σύρου από όπου και αποφοίτησε το 2018.
“Σαν σχολή είναι εύκολη να μπεις, σαν δουλεία είναι δύσκολη να παραμείνεις και σαν ζωή είναι σκληρή να την συνηθίσεις“. μας λέει η ίδια. Πλέον εργάζεται σε ποντοπόρα πλοία υγρού φορτίου.
Παρόλο που κανείς στην οικογένεια της δεν ασχολείται με το ναυτικό επάγγελμα αποφάσισε να ακολουθήσει το όνειρο της. Στην αρχή λοιπόν όλοι νόμιζαν ότι μετά το πρώτο της μπάρκο και εφόσον θα έβλεπε τις δυσκολίες του επαγγέλματος θα τα παρατούσε αλλά η αλήθεια είναι ότι το πρώτο καράβι είναι και το καθοριστικό!
Στη συνεχεία μας είπε πως «αν ερωτευτείς την θάλασσα, δεν φεύγεις από εκεί μέσα. Η ζωή στη θάλασσα είναι αρκετά δύσκολη αλλά όλες οι δουλειές έχουν την δυσκολία τους πόσο μάλλον σε έναν εργασιακό χώρο που ζεις, εργάζεσαι, κοιμάσαι, ξυπνάς, με ανθρώπους που δεν έχεις επιλέξει, ανθρώπους με διαφορετική εθνικότητα και προσωπικότητα που δεν είναι ούτε συγγενείς ούτε φίλοι σου.
Βεβαία μέσα σε όλες αυτές της δύσκολες συνθήκες υπάρχουν στιγμές κατά τη διάρκεια ενός μπάρκου που νιώθεις ότι ανήκεις σε μια οικογένεια όταν για παράδειγμα γιορτάζεις τα γενέθλια σου κάπου στη μέση του ωκεανού η ακόμα και την αλλαγή του χρόνου. Τότε νιώθεις ότι εκείνοι οι άνθρωποι είναι για σένα και εσύ για αυτούς.
Το βαπόρι είναι απλά λαμαρίνα. Η ουσία είναι οι άνθρωποι μέσα σε αυτό και η συνεργασία μεταξύ τους. Όταν έχεις καλούς συνεργάτες όλα βγαίνουν εύκολα και ο καιρός περνάει γρήγορα. “
Την θάλασσα πρέπει να την σέβεσαι, να την φοβάσαι και να μην της γυρνάς ποτέ την πλάτη!
Για οικογένεια δεν το έχει σκεφτεί προς το παρόν είναι μικρή και έχει πολλά να δει ακόμη.
Το αγαπημένο της λιμάνι είναι αυτό που αγαπούν οι περισσότεροι ναυτικοί το λιμάνι , του ξέμπαρκου τους.
-
1 Πρόσωπα της Μαγνησίας. Αγγελική Παπαγεωργίου,εικαστικός
-
2 Πρόσωπα της Μαγνησίας. Απόστολος Βλαχάβας,Καθηγητής Φυσικής Αγωγής ΜSc
-
3 Πρόσωπα της Μαγνησίας. Ελένη-Ελλάδα Δαμιανού,χορεύτρια-σχεδιάστρια κοστουμιών θεάτρου
-
4 Πρόσωπα της Μαγνησίας. Ιωάννης Σακκόπουλος, φυσικοθεραπευτής
-
5 Πρόσωπα της Μαγνησίας.Κερασία Ζορμπά, Επιμελήτρια κειμένων
-
6 Πρόσωπα της Μαγνησίας. Τόλης Κόκκινος|Μουσικός, συνθέτης.
-
7 Πρόσωπα της Μαγνησίας. Βασίλης Κολοβός Μαιευτήρας, Χειρουργός Γυναικολόγος
-
8 Πρόσωπα της Μαγνησίας.Μαρία Τσακνάκη Γαβαλά- Καθηγήτρια Γαλλικής Γλώσσας
-
9 Πρόσωπα της Μαγνησίας. Γιώργος Τσιγκλιφύσης, Δημοσιογράφος
-
10 Πρόσωπα της Μαγνησίας. Βασιλική Μακρυγιάννη,Κοινωνική λειτουργός