Παραλία Πλάκα Πηλίου

Για όσους αποφασίζουν να επισκεφτούν τον Άη Γιάννη αλλά θέλουν περισσότερη απομόνωση επισκέπτονται την παραλία Πλάκα. Βρίσκεται ανάμεσα στις παραλίες των Αγίων Σαράντα και του Αη-Γιάννη και η πρόσβαση είναι προσβάσιμη σε αυτή γίνεται από το αριστερό άκρο της παραλίας του Αη- Ιωάννη, μέσω του μονοπατιού με τα πόδια γύρω από το βράχο που καταλήγει στο δεξί άκρο της παραλίας Πλάκα. Αν θέλετε να πάτε με αυτοκίνητο όμως, μπορεί να είναι λίγο περίπλοκο.

Παραλία Πλάκα Πηλίου

Υπάρχει ένας δρόμος που συνδέει τον Άγιο Ιωάννη με την Πλάκα, αλλά περνά ψηλά πάνω από την παραλία. Ο μόνος τρόπος είναι κάτω από τα ιδιωτικά εδάφη δύο ξενοδοχείων όπου μπορείτε να σταθμεύεσετε με μια μικρή χρέωση. Η άλλη επιλογή είναι να περπατήσετε την απόσταση με τα πόδια.

Παραλία Πλάκα Πηλίου

Το χαρακτηριστικό της παραλίας

Τα χαρακτηριστικά της ακρογιαλιάς είναι τα πολλά βοτσαλάκια της που τα βρίσκει κανείς εκεί σε διάφορες αποχρώσεις, από άσπρα και ημιδιαφανή μέχρι γκρίζα και μαύρα, και τα συναντά και στα πρώτα μέτρα του βυθού, αφού πιο μετά υπάρχουν μεγάλες κακοτράχαλες πέτρες. Πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί αφού η θάλασσα της Πλάκας βαθαίνει πολύ απότομα ενώ όταν φυσούν βοριάδες το κύμα είναι πολύ ψηλό.

Την παραλία εξυπηρετεί ένα κατάστημα της περισσότερες φορές από τον Αη Γιάννη ωστόσο καλό είναι να πάτε εκεί προετοιμασμένοι με τα απαραίτητα.

Tips  Στη συγκεκριμένη παραλία ο ίσκιος «έρχεται» πολύ νωρίς το απόγευμα σε σχέση με τις άλλες παραλίες.


Comments are closed.