Καλλιτέχνες της Μαγνησίας. Καζίλας Αλέξανδρος,μουσικός-μπουζουξής

Ο Αλέξανδρος Καζίλας γεννήθηκε το 1988 μεγάλωσε και ζει στον Βόλο.Απο 14 ετών ασχολείται με την μουσική, ξεκινώντας με πιάνο, αλλά το μπουζούκι τον κέρδισε.Το 2005 πήρε το 1ο Βραβείο στο μπουζούκι στους μαθητικούς καλλιτεχνικούς αγώνες ελληνικής παραδοσιακής μουσικής στην περιφέρεια Θεσσαλίας.

Μεγαλώνοντας σπούδασε στην Αθήνα στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ την ειδικότητα του τεχνικού ιατρικών οργάνων, ενώ παράλληλα συνεργαζόταν ερασιτεχνικά με μουσικά σχήματα στην Αθήνα όπου και πήρε αρκετά μαθήματα από μεγάλους δασκάλους και παίχτες του μπουζουκιού.

Καλλιτέχνες της Μαγνησίας. Καζίλας Αλέξανδρος,μουσικός-μπουζουξής

Έχει συμμετάσχει σε μουσικές εκδηλώσεις, συναυλίες και παραστάσεις στον Βόλο,στην Σκιάθο,στην Αλόννησο,στην Σκόπελο,στην Λάρισα,στην Κοζάνη καθώς και σε μπουάτ και τοπικά νυχτερινά κέντρα του Βόλου αλλά και της Θεσσαλίας γενικότερα.

Επίσης πραγματοποιεί συνεργασίες με χώρους πολιτιστικών εκδηλώσεων, ξενοδοχεία κτλ. Διετέλεσε καθηγητής μπουζουκιού στο ωδείο Πετρίδη στην Αγριά Βόλου καθώς και 2 χρόνια στο ωδείο Παλάσκα στην πόλη του Βόλου (2010-2012).

Καλλιτέχνες της Μαγνησίας. Καζίλας Αλέξανδρος,μουσικός-μπουζουξής

Είχε 4ετή συνεργασία με τους Στάθη Μιλάνο,Κάρολο Μιλάνο και Νίκο Μιλάνο,γόνοι της γνωστής οικογενείας του Βόλου που έχει παράδοση στην λαϊκή μουσική τα τελευταία 80 χρόνια.

Ακόμα έχει συμμετάσχει και συνεργαστεί με σχεδόν ολόκληρη την πλειάδα λαϊκών μουσικών της Θεσσαλίας.Συμμετοχές σε τραγούδια σχεδόν όλων των μουσικών του Βόλου στο στούντιο.

Καλλιτέχνες της Μαγνησίας. Καζίλας Αλέξανδρος,μουσικός-μπουζουξής

Οι συνεργασίες

Έχει συνεργαστεί επίσης με τον Κώστα Μακεδόνα και το μουσικό σύνολο του Βόλου ‘’Ρυθμός’’.Το 2016 παρέα με εκλεκτούς μουσικούς, ταξίδεψε στο Ντουμπάι όπου ήταν καλεσμένος από Έλληνες του εξωτερικού για μια συναυλία με βάση το λαϊκό τραγούδι.

Συμμετοχή στην εκπομπή του Πάρη Μήτσου «Τα παντελόνια είναι περίεργα ρούχα», αλλά και «στα γούστα μας» όπου έχει γίνει ένα μικρό αφιέρωμα στον ίδιο. Επίσης ασχολείται με την σύνθεση, έχει ως τώρα δημόσια δύο τραγούδια στο YouTube με τίτλο «Οι δρόμοι» , «Τα λόγια της καρδιάς», και περίπου αλλά 30 «κλειδωμένα» στο συρτάρι του προς το παρόν, αλλά που σύντομα θα βγουν προς το κοινό.

Καλλιτέχνες της Μαγνησίας. Καζίλας Αλέξανδρος,μουσικός-μπουζουξής

Αυτόν τον καιρό θα τον βρούμε να συνεργάζεται με τον εξαιρετικό νεοεισερχόμενο τραγουδιστή Γιάννη Διονυσίου όπου θα εμφανίζονται μαζί σε περιοδείες στην Θεσσαλία αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Παράλληλα διδάσκει την τέχνη του μπουζουκιού σε όλες τις ηλικίες με ιδιαίτερα μαθήματα, καθώς και στο εξωτερικό αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας μέσω Skype.


Comments are closed.