Γνωρίζοντας τους δρόμους της πόλης μας. Νικοτσάρα.

Το Νικοτσάρα είναι το πατρώνυμο του Νίκου Τσάρα που ήταν κλεφτο- αρματολός του Ολύμπου το διάστημα 1774-1807. Έδρασε κυρίως στην Μακεδονία και στη Βουλγαρία (προέλασε από την Χαλκιδική ως τη Ρήλα της Βουλγαρίας). Έδρασε τόσο στην στεριά όσο και στη θάλασσα. Τραυματίστηκε θανάσιμα κοντά στο Λιτόχωρο τον Ιούλιο 1807, πέθανε στο καράβι του και θάφτηκε στη Σκιάθο.

Η οδός Νικοτσάρα είναι από τους μεγαλύτερους κάθετους δρόμους του Βόλου και “ενώνει” τη θάλασσα με τον περιφερειακό . Ξεκινά από την Δημητριάδος (πάρκο Αγίου Κωνσταντίνου) και καταλήγει στην οδό Φιλλιπίδου κάτω από τον Περιφερειακό χωρίς όμως να “ανεβαίνει”  σε αυτόν .

Είναι μονής κατεύθυνσης ( κάθοδος) από την Γιάννη Δήμου και κάτω και διπλής κατεύθυνσης μέχρι τον Περιφερειακό .

Πρόκειται για οικιστική οδό με πολλές πολυκατοικίες και μονοκατοικίες , όμορφες αυλές  και ωραίες δενδροστοιχίες στα φαρδιά πεζοδρόμια.

Η οδός Νικοτσάρα τέμνει αρκετούς μεγάλους δρόμους όπως την Πολυμέρη , την Αναλήψεως και την Γιάννη Δήμου .

Περπατώντας τον δρόμο,αυτό που πρέπει να σημειώσουμε και που μας έκανε εντύπωση είναι η νέα “οικιστική γειτονιά” που δημιουργήθηκε πάνω από την Γιάννη Δήμου με πλούσιες και μεγάλες διώροφες μονοκατοικίες αλλά και βίλες .

Δεν υπάρχουν αξιόλογα σημεία αναφοράς παρά μόνο το Κέντρο ψυχικής Υγείας μεταξύ 28ης Οκτωβρίου και Πολυμέρη και το 17ο Νηπιαγωγείο στη συμβολή με την οδό Βάσως Κατράκη .


Comments are closed.