60 βιβλία Μπράιγ στους «Μάγνητες Τυφλούς» από τον Σοροπτιμιστικό Όμιλο Βόλου «Θέτις»

Ολοκληρώθηκε το έργο «Φωτίζοντας τα βιβλία με τη γραφή Μπράιγ» του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου «Θέτις» με την παράδοση των 60 βιβλίων Μπράιγ για τον εμπλουτισμό της δανειστικής βιβλιοθήκης του Σωματείου «Μάγνητες Τυφλοί».

Ο κ. Λάμπρος Παρασκευάς, υπεύθυνος εκπαιδευτικού προγράμματος και ιδρυτής του Σωματείου «Μάγνητες Τυφλοί», τόνισε πως «η προσφορά είναι πολύ σημαντική όχι τόσο για τα βιβλία Μπράιγ, όσο για τη διάθεση του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου «Θέτις», που με την κίνηση αυτή δείχνει πως σκέφτεται τους συμπολίτες του. Είναι σημαντικό να νιώθεις ότι οι συμπολίτες σου ξέρουν ότι υπάρχεις και εσύ, αντίθετα με κάποιους που αδιαφορούν. Υπάρχουν κάποιοι που ασκούν μία περίεργη πολιτική, με παράβαση των βασικών κανόνων πρόσβασης για τους τυφλούς».

Ο ίδιος υπογράμμισε πως «είναι επίσης μια πολύ σημαντική προσφορά, που θα εξυπηρετήσει τα τυφλά άτομα για την περαιτέρω μόρφωσή τους», προσθέτοντας ότι «οι τυφλοί και αμβλύωπες στην πόλη μας αριθμούν τους 452».

Από την πλευρά της η νέα πρόεδρος του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου «Θέτις» κ. Ασημίνα Σέγκλια επισήμανε ότι «ολοκληρώνεται το πρόγραμμα για τους «Μάγνητες Τυφλούς», το οποίο άρχισε την προηγούμενη διετία με υπεύθυνες τη Νένα Ζήση και τη Μίτση Πασιά, με την προσφορά 60 βιβλίων Μπράιγ και μετά τα δύο στάδια που προηγήθηκαν με τη δωρεά των 4 γραφομηχανών και της ποσότητας του ειδικού χαρτιού».

Από την παράδοση των 4 γραφομηχανών

Η ίδια ανέφερε πως η χαρά είναι μεγάλη για τις σοροπτιμίστριες, οι οποίες είναι πάντα κοντά στους συνανθρώπους, βοηθώντας με όποιον τρόπο μπορούν.

Να σημειωθεί ότι με την προσφορά των 60 βιβλίων Μπράιγ τα άτομα με προβλήματα όρασης θα έχουν πρόσβαση στην ελληνική και ξένη λογοτεχνία και ποίηση.

 Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο της εφημερίδας «θεσσαλία» εδώ


Comments are closed.