Με πορτοκαλί θα φωτιστεί το κορδόνι στην παραλία για τη Διεθνή Ημέρα εξάλειψης της βiας κατά των γυναικών

Με πορτοκαλί χρώμα «ντύνεται»  το κορδόνι στην παραλία του Βόλου την  Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020 στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημερας για την εξάλειψη της βiας  κατά  των γυναικών με πρωτοβουλία και διοργάνωση του 1ου Σοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου και του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου «Θετις». Η πρωτοβουλία,  που πραγματοποιείται από όλους τους Σοροπτιμιστικούς Ομίλους της Ελλάδας, της Ευρώπης καθώς και διεθνώς  στο πλάισιο των λεγόμενων Orange days,   στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των πολιτών σε θέματα που αφορούν στην άσκηση και εκδήλωση βiας κατά των γυναικών, όλων των ηλικιών σε όλον τον κόσμο.

Στο πλαίσιο της ίδιας διοργάνωσης και με την επιμέλεια της διοίκησης της Πανελλήνιας Ένωσης Σοροπτιμιστριών Ελλάδας με πορτοκαλί χρώμα θα ντυθούν επίσης η Βουλή των Ελλήνων, το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης στη Θεσσαλονίκη καθώς και το συντριβάνι στηνΠλατεία Ομοινοίας στην Αθήνα.

Η δράση στο Βόλο

Στο Βόλο η  κοινή δράση και αντίδραση αποσκοπεί στην όσο τη δυνατόν  εντονότερη εγρήγορση μελών και φίλων του Σοροπτιμισμού που δραστηροποιείται παγκόσμια με στόχο την αντιμετώπιση και επίλυση θεμάτων ισότητας. Η ανακήρυξη της 25ης Νοεμβίου ως Διεθνής  Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών  θεσπίστηκε στις 17 Δεκεμβρίου 1999 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ με στόχο τη διεθνή ανάδειξη του θέματοςι προκειμένου να λάβει παγκόσμια διάσταση.

Η ημέρα αυτή είχε ήδη καθιερωθεί από το 1981 από γυναικείες  οργανώσεις σε ανάμνηση της φρικτής δολοφονίας των τριών αδελφών Μίραμπάλ, πολιτικών αγωνιστριών από τη Δομινικανή Δημοκρατία με διαταγή του δικτάτορα Τρουχίλο στις 25 Νοεμβρίου 1960. 

Η Σοροπτιμιστική Ένωση Ελλάδας στο πλαίσιο των λεγόμενων Orange days διοργανώνει 16ημερες εκδηλώσεις με φωταγώγηση κεντρικών κτιρίων και χαρακτηρισττικών σημείων κκάθε πόλης ενώ τα μέλη της  θα ΄φερουν πορτοκαλί μάσκες λόγω κορονωιού καθώς και το χαρακτηριστικό πορτοκαλί φιογκάκι δηλώνοντας την ενεργή στάση για συνεχή εγρήγορση  για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Σε συνεργασία με τη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου και παρά τις αντίξοες συνθήκες λόγω της πανδημίας την Τεταρτη 25 Νοεμβρίου 2020  στο Βόλο θα δοθεί το έναυσμα παράλληλα με τη σχετική φωταγώγηση για διαδικτυακές ενημερωτικές διασκέψεις, αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα και σχετικές αναφορές στα Μέσα Ενεημέρωσης.

Σημειώνεται ότι στο Βόλο λειτουργούν δύο Σοροπτιμιστικοί Όμιλοι  πιστοποιώντας  τον ενεργό εθελεοντισμό΄σε δράσεις που αφορούν τις γυναίκες σε κάθε τομέα που προσδιορίζει  την προσωπική, κοινωνική και επαγγελματική της ανέλιξη.


Comments are closed.