Πρόσωπα της Μαγνησίας. Ανέστης Λουλούδης,Καθηγητής Μουσικής

Ο Ανέστης Λουλούδης γεννήθηκε στον Βόλο το 1970 .Είναι  παντρεμένος και έχει 2 αγόρια που ασχολούνται ενεργά με την μουσική . Ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές του στο Δημοτικό ωδείο Βόλου το 1978 παίζοντας κιθάρα .

Το 1989 τελείωσε το εθνικό ωδείο Αθηνών τμήμα θεωρητικών σπουδών κι αργότερα πήρε το πτυχίο κ το Δίπλωμα κιθάρας στο ωδείο Φουντούλη με δάσκαλο τον Γιώργο Φουντούλη με τον οποίο συνεργάζεται ως και σήμερα ως σολίστ στην καθαριστική ορχήστρα Βόλου.

Είναι κάτοχος Διπλώματος Βυζαντινής μουσικής με δάσκαλο τον Ε.Παυλιδη ,κ απο το 2000 άρχισε τις σπουδές του στο κλασικό Μαντολίνο όπου κ τελείωσε με δάσκαλο τον Άρη Δημητριάδη με τον  οποίο συνεργάζεται σαν μουσικός στην ορχήστρα αττικα.

Πρόσωπα της Μαγνησίας. Ανέστης Λουλούδης,Καθηγητής Μουσικής

Οι έντονες μουσικές δραστηριότητες ξεκίνησαν όταν δημιουργήθηκε η Εστουδιαντίνα Ν.Ιωνίας. Είναι ενεργό μέλος της από την δημιουργία της παίζοντας κυρίως μαντολίνο ως υπεύθυνος του τμήματος κ κιθάρα. Έχει πολλές παραστάσεις στο Μέγαρο μουσικής Αθηνών- Θεσσαλονίκης, στο Ηρώδειο κ σ’ολα σχεδόν τα μεγάλα θέατρα της Ελλάδας.

Οι συνεργασίες

Έχει συνεργαστεί με πάρα πολλούς τραγουδιστές όπως ο Νταλάρας με περιοδείες σε Ελλάδα και εξωτερικό με τη Γλυκερία,την Ελένη Βιτάλη, τον Παντελή Θαλασσινό, τον Δημήτρη Μπάση,την Ελένη Τσαλιγοπούλου, την Μελίνα Ασλανίδου,τον Μπάμπη Τσέρτο,τη Μαριώ,τον Πέτρο Γαϊτάνο,τον Χρόνη Αιδονιδη,τον Γιάννη Κότσιρα και άλλους.

Επίσης είναι ενεργό μέλος στην Συμφωνική ορχήστρα Βόλου κυρίως ως σολίστ Μαντολίνου κι έχει συνεργαστεί κ με άλλες συμφωνικές ως σολίστ όπως Κοζάνης κ.λ.π. Εχει παρουσία στην  τηλεόραση κυρίως με την Εστουδιαντίνα κ συμμετοχή σε πολλούς δίσκους όπως το δίσκο «Σμύρνη» που έγινε χρυσός.

Πρόσωπα της Μαγνησίας. Ανέστης Λουλούδης,Καθηγητής Μουσικής

Είναι Καθηγητής κιθάρας και  Μαντολίνου στο Μουσικό Σχολείο Βόλου ως έκτακτος,στο Ωδείο Ρυθμός κ στο Ωδείο Μελωτρόπιο Βόλου. Εχουν αποφοιτήσει από την τάξη του μαθητές πτυχιούχοι – Διπλωματούχοι σολίστ που έχουν ήδη σημαντική πορεία στον χώρο της Μουσικής.

Η μεγάλη του αγάπη για το Μαντολίνο τον έκανε να δημιουργήσει ένα σύνολο νυκτών εγχόρδων τους vive la mandolin το 2013 όπου αποτελείτε από μαντολίνα,μαντολες,,κιθάρες και ακορντεόν. Πολλοί μουσικοί  της ορχήστρας είναι τελειόφοιτοι του μουσικού σχολείου Βόλου κ πλέον επαγγελματίες μουσικοί και έχει συνεργαστεί με την πολυφωνική χορωδία Βόλου με μαέστρο τον κ.Γ.Καρκαλα την ορχήστρα Ιωνία κι έχει λάβει μέρος σε πολλές εκδηλώσεις κυρίως στην πόλη του Βόλου.

Εχει γράψει μουσική κυρίως για νυκτά έγχορδα κι έχει διασκευάσει πολλά γνωστά τραγούδια κορυφαίων συνθετών.


Comments are closed.