Πρόσωπα της Μαγνησίας. Αλεξάνδρα Σαμσαρέλου, Δασκάλα Χοροθεάτρου

Από τότε που ήταν μικρή σκηνοθετούσε τους φίλους της, έφτιαχνε μικρές ιστορίες. Ξεκίνησε μαθήματα χορού και θεατρικού παιχνιδιού στην ηλικία των 5 χρόνων, επειδή η μητέρα της το θεώρησε σωστό για την ομαλή εξέλιξη της. Στα 15 της αποφάσισε ότι της αρέσει να φτιάχνει ιστορίες οπότε επέλεξε το επάγγελμα του χορογράφου. 

Το 2011 πέρασε στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο Ναύπλιο, διότι ήταν η μόνη σχολή η οποία είχε μαθήματα χορού. Παράλληλα, έκανε εντατικά μαθήματα και σεμινάρια μπαλέτου, σύγχρονου χορού, αυτοσχεδιασμού, υποκριτικής, σκηνοθεσίας, παραγωγής. Το 2018 αποφάσισε να φτιάξει τη δική της παραγωγή ταινιών χορού ώστε να μπορεί να λέει τις δικές της ιστορίες.

Πρόσωπα της Μαγνησίας. Αλεξάνδρα Σαμσαρέλου, Δασκάλα Χοροθεάτρου

 Χρησιμοποιεί τον χορό ως μέσο αφήγησης και τώρα πια την κάμερα που της δίνει την ελευθερία στο να λέει τις ιστορίες της με τον τρόπο που θέλει ακριβώς. Το 2019 κατάλαβε πως θέλει πολύ να ξεκινήσει να διδάσκει τις μεθόδους που έχει μάθει όλα αυτά τα χρόνια.

Πρόσωπα της Μαγνησίας. Αλεξάνδρα Σαμσαρέλου, Δασκάλα Χοροθεάτρου

Διδάσκει μαθήματα χοροθεάτρου, μαθήματα στα οποία ο μαθητής μαθαίνει να χρησιμοποιεί το σώμα του και τις τεχνικές του ως εργαλεία για να εκφραστεί δημιουργικά. Αυτή τη στιγμή, λόγω του κορονοϊού τα μαθήματα γίνονται μέσω ίντερνετ σε μορφή ιδιαιτέρου με κόστος 10 ευρώ το μάθημα.

Πατώντας εδώ μπορείτε να βρείτε τις δουλειές της με τους παλαιότερους μαθητές της


Comments are closed.