Ο 18χρονος που πάτησε στα πόδια του χάρη στο πινγκ πονγκ

Στο τραπέζι του πινγκ πονγκ ο Κανέλλης Μάριος Χατζηκυριάκος παραδίδει μαθήματα ζωής και αγωνιστικής πειθαρχίας. Ο μαθητής από την Κερατέα κάνει όνειρα για την εισαγωγή του στο Πάντειο Πανεπιστήμιο δοξάζει την Ελλάδα και με προπονητή τον σπουδαίο Πολυχρόνη Πολίτση κάνει όνειρα για συμμετοχή στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Τιμήθηκε από την ομοσπονδίας επιτραπέζιας αντισφαίρισης μαζί με τον Γιώργο Μουχθή επειδή κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο ομαδικό του παγκοσμίου τουρνουά που έγινε πρόσφατα στην Ισπανία. Είναι το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας στο ομαδικό που αποτελείται από δύο ελληνόπουλα.

Δείτε ένα απόσπασμα από το σετ επίδειξης του Μάριου Χατζηκυριάκου (δεξιά στο τραπέζι) κατά την διάρκεια της βράβευσης του:

Ο Χατζηκυριάκος στη γέννα έπαθε εγκεφαλική παράλυση σπαστική τετραπληγία που του δημιούργησε κινητικό πρόβλημα στα κάτω άκρα και στο αριστερό χέρι. Τα παιδικά του χρόνια τα πέρασε με νάρθηκες στα πόδια κάνοντας πολύωρες φυσιοθεραπείες. Όλα αυτά μέχρι που ασχολήθηκε με το πινγκ πονγκ.

Ο 18χρονος που πάτησε στα πόδια του χάρη στο πινγκ

Ο κόουτς που τον πίστεψε

Μάλιστα η γνωριμία με το άθλημα έγινε σε παιδικό πάρτι όταν ήταν 11 ετών. «Κάποιος φίλος μου μίλησε για το πινγκ πονγκ και τον προπονητή Πολυχρόνη Πολίτση. Στην αρχή ήμουν διστακτικός αλλά όταν  γνώρισα τον Πολίτση η ζωή μου άλλαξε. Με έκανε να πιστέψω στις δυνάμεις μου. Μετά από έξι μήνες προπονήσεων πέταξα τους νάρθηκες και πάτησα στα πόδια μου. Ξαναγεννήθηκα μέσα από το πινγκ πονγκ», είπε στο «Εθνοσπόρ» ο Μάριος Χατζηκυριάκος.

Ο 18χρονος που πάτησε στα πόδια του χάρη στο πινγκ

Διαβάστε όλο το άρθρο στο ethnos.gr


Comments are closed.