Λαλάρια. Ίσως η ωραιότερη παραλία των Σποράδων

Φτάνοντας στα Λαλάρια καταλαβαίνεις αμέσως τι κάνει την παραλία αυτή τόσο ξεχωριστή. Όσο τα πόδια σου βυθίζονται απαλά  στα γαλανόλευκα, κατάλευκα βότσαλα, ακριβώς από πάνω σου μπορείς να θαυμάσεις τον κάθετο βράχο που σχηματίζει έναν κλειστό κόλπο με θέα το απέραντο γαλαζοπράσινο χρώμα του Αιγαίου. 

Προσβάσιμη μόνο από τη θάλασσα, η παραλία Λαλάρια δε μοιάζει με καμία άλλη στη Σκιάθο. Τίποτα στο άγριας ομορφιάς και άγονο τοπίο δε θυμίζει το πράσινο που συναντά κανείς οπουδήποτε αλλού στο νησί. 

Δεν είναι μόνο η απόσταση και η ηρεμία που κάνουν την παραλία αυτή τόσο ξεχωριστή. Είναι μαζί η προσδοκία που σου γεννά η θαλάσσια διαδρομή προς τα βορειοανατολικά της Σκιάθου: το τοπίο και οι βουτιές στις μαγευτικές σπηλιές και παραλίες που θα συναντήσεις. 

Τα Λαλάρια είναι χωρίς αμφιβολία η κορύφωση αυτής της διαδρομής. Ένα τοπίο μυστηριώδες και ατμοσφαιρικό. Στην άκρη της παραλίας ο βράχος εκτείνεται μέσα στη θάλασσα και σχηματίζει μια πύλη (Τρύπια Πέτρα). Εσύ, που έχεις την τύχη να το ζεις όλο αυτό, μπορείς αν θέλεις να τολμήσεις -κολυμπώντας ή με καγιάκ- να περάσεις σε έναν… άλλο, σχεδόν φανταστικό κόσμο. 

Χρήσιμες πληροφορίες

  • Τα σκάφη για τα Λαλάρια αναχωρούν από το λιμάνι της Σκιάθου. Μπορείς να επιλέξεις οργανωμένες εκδρομές και ολοήμερες εξορμήσεις. 
  • Τα πρωινά δρομολόγια ξεκινούν περίπου στις 9:00-10:00 και τα μεσημεριανά περίπου στις 14:00-15:00. 
  • Μια ακόμα επιλογή που έχεις, είναι να μισθώσεις σκάφος και skipper για να σχεδιάσεις το δικό σου δρομολόγιο πλεύσης. 

Πηγή κειμένου και φωτογραφίες discovergreece.com


Comments are closed.