Παραλία Πλατανιά, Πήλιο 1966. Βουβό ασπρόμαυρο φιλμ 8mm(Βίντεο)

Βρισκόμαστε στον Πλατανιά του Πηλίου, ένα μικρό γραφικό ψαροχώρι και ακολουθούμε τη συνοδό του κινηματογραφιστή στην περιήγησή της.

Το φιλμ ανοίγει με τα νωχελικά της βήματα στην δαντελωτή ακτή καθώς μια κυρία αγκαλιά με το μωρό της φεύγει βιαστικά από το πλάνο. Κατά την περιπλάνηση της συναντάμε ψαρόβαρκες αφημένες στην άμμο, μια μικρή εξέδρα που μάλλον χρησιμεύει για μόλος, τις παρυφές του Πηλίου, ξεγυμνωμένα πλατάνια από την έλευση του χειμώνα, θαλασσοπούλια που φτερουγίζουν σε αναζήτηση τροφής.

Λίγο παρακάτω μια μπουγάδα απλωμένη με μια βάρκα αφημένη σε μια φυσική εσοχή και μια ηλικιωμένη με τσεμπέρι στην κεφαλή περπατάει δίπλα στον φορτωμένο γαϊδαράκο. Οξιές κρύβουν τον ουρανό και η συνοδός του κινηματογραφιστή φτιάχνει ένα αυτοσχέδιο γεφυράκι πετώντας την μια πέτρα πίσω από την άλλη μέσα στον νερόλακκο.

Λήψεις από τα λιγοστά σπίτια στην άκρη του Πλατανιά και στον μικρό λοφίσκο από ελαιόδεντρα και ακολούθως παιχνιδίσματα με τις αντανακλάσεις των κρυστάλλινων νερών. Λίγα ακόμα πλάνα στις κατοικίες και λήψεις από μια πέτρα στον βυθό της προκυμαίας που μοιάζει σαν πέτρινο ψάρι.

Στην προκυμαία συναντάμε κατοικίες, ένα ταβερνάκι, ένα μοτοσακό και ένα βανάκι παρκαρισμένα και μια κατοικία χωριάτικου ύφους στο πλάι.

Το φιλμ κλείνει με τις αντανακλάσεις του ήλιου πάνω στην θάλασσα και δυο πανέμορφα γατιά που καρφώνουν τον φακό.

Βίντεο από το κανάλι στο Youtube Aylon Film Archives


Comments are closed.