Μια ομάδα από τη Σκόπελο δημιούργησε ένα εκπληκτικό βίντεο με τίτλο «Ένα Άγγιγμα»(Βίντεο)

Το διεθνές φεστιβάλ παιδικού και εφηβικού κινηματογράφου Σκοπέλου λαμβάνει χώρα κάθε καλοκαίρι για μία εβδομάδα, όπου παιδιά από 6 έως 18 χρονών δουλεύουν με επαγγελματίες σκηνοθέτες από όλο τον κόσμο με σκοπό να δημιουργήσουν ταινίες μικρού μήκους.

 Το φεστιβάλ συγκροτήθηκε με στόχο να διευρύνει τις εμπειρίες των παιδιών της Σκοπέλου, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να συνεργαστούν με διεθνή κοινότητα σκηνοθετών. Το 2019 125 παιδιά δούλεψαν με 17 σκηνοθέτες και δημιούργησαν 16 ταινίες. Κάθε χρόνο το φεστιβάλ κινείται γύρω από κάποιο θέμα.

Το καλοκαίρι του 2020 θα ήταν η επέτειος 10 χρονών αλλά λόγω των καταστάσεων μετατέθηκε ο εορτασμός για το 2021. Έτσι αποφασίστηκε να δημιουργήσουνε μία ταινία σχετική με την κατάσταση που περνάμε λόγω του κορονοϊου.

Για πρώτη φορά συνειδητοποιούμε το πόσο σημαντικό είναι να αγγίζουμε ο ένας τον άλλον καθώς μας απαγορεύονται οι στενές επαφές παρά μόνο μεταξύ συγγενικών προσώπων. Το μήνυμα που θέλει να περάσει η ομάδα που δημιούργησε το βίντεο  είναι ότι στο μέλλον θα ξανάρθουμε κοντά.

Η ταινία «Ένα Άγγιγμα» είναι μία συνεργασία ενηλίκων και παιδιών από τη Σκόπελο. Ο Luca Acito ,ένας σκηνοθέτης από την Ιταλία, σκηνοθέτησε την ταινία με την Κατερίνα Ρέκκα στην κάμερα, η οποία κατάγεται από τη Σκόπελο και συμμετέχει κάθε χρονιά στο φεστιβάλ ως ανερχόμενη επαγγελματίας σκηνοθέτης. Τη μουσική επιμελήθηκαν οι Γιώργος Τριανταφύλλου και Θεμιστοκλής Γκάσιος οι οποίοι συμμετέχουν στο φεστιβάλ όλα αυτά τα χρόνια και αποτελούν μέλη της ομάδας μουσικών του νησιού. Το 2021 το θέμα του SIFFY FESTIVAL  θα είναι «Αναμνήσεις»

Περισσότερες πληροφορίες για το Festival μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα τους skopelossiffy.com

Δείτε το υπέροχο βίντεο


Comments are closed.