Γνωρίζοντας τον τόπο μας. Νεοχώρι Μαγνησίας

Το Νεοχώρι βρίσκεται περίπου στο κέντρο του Πηλίου με καταπληκτική θέα προς όλες τις πλευρές της θάλασσας σε Αιγαίο και Παγασητικό. Απέχει 35 χιλιόμετρα από το Βόλο και για να βρεθείτε στο Νεοχώρι ακολουθείτε το δρόμο από Βόλο προς Αγριά- Λεχώνια – Αφέτες. Χτίστηκε στα τέλη του Μεσαίωνα κυρίως από κατοίκους των γύρω χωριών και περιβάλλεται από πλατάνια, πεύκα και καστανιές όπως και ρεματιές που διατηρούν το κλίμα του χωριού δροσερό το καλοκαίρι.

Το Νεοχώρι είναι γνωστό για τα λατομεία που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από το χωριό όπου και γίνεται η εξόρυξη της πηλειορίτικης πέτρας που χρησιμοποιείται σε πολλά κτίρια που υπάρχουν σε όλο το Πήλιο.

Τα αξιοθέατα του χωριού βρίσκονται εντός του χωριού αλλά σίγουρα αξίζει μία βόλτα στα γραφικά σοκάκια του Νεοχωρίου για να θαυμάσετε αρχοντικά πηλειορίτικης αρχιτεκτονικής αλλά και πολλά πετρόχτιστα κτίρια που έχουν ανακαινιστεί. Πολιούχος του χωριού είναι ο Άγιος Δημήτριος, μία εκκλησία που κατασκευάστηκε το 1768 και διαθέτει στο εσωτερικό της αγιογραφίες του ζωγράφου Ιωάννη Παγώνη.

Δίπλα από το ναό ξεκινούν τα σκαλιά που σας οδηγούν στην πλατεία του Νεοχωρίου που είναι στρωμένη με πλάκες και χτισμένη αμφιθεατρικά με πέτρα. Επίσης πριν ανεβείτε τα σκαλιά ρίξτε και μία ματια στο χάρτη που είναι στα δεξιά σας με τις πεζοπορικές διαδρομές και τα μονοπάτια της περιοχής από τους φίλους των καλντεριμιών του νοτίου Πηλίου. Από την πλατεία μπορείτε να ξεκινήσετε τη βόλτα σας στα σοκάκια του χωριού.

Αξίζει να παραμείνετε στην περιοχή την ώρα του ηλιοβασιλέματος καθώς τα χρώματα σε συνδυασμό με τη θέα θα σας μαγέψουν.


Comments are closed.