«Άρωμα» Μαγνησίας στο Roland Garros. Η Εύα Ασδεράκη διαιτητής στην «τιτανομαχία» Τζόκοβιτς – Ναδάλ.

Ελληνική υπόθεση το φετινό Roland Garros καθώς εκτός από το ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να γίνει ο πρώτος Έλληνας που περνάει στον μεγάλο τελικό, έχουμε και μια Ελληνίδα διαιτητή στην «τιτανομαχία» του Τζόκοβιτς με τον Ναδάλ.

Ο λόγος για την Εύα Ασδεράκη η οποία ήταν η umpire στην Τιτανομαχία του Ναδάλ με τον Τζόκοβιτς. Η 39χρονη chair umpire ήταν εκείνη που επιλέχτηκε να διαιτητεύσει το πιο σημαντικό ίσως ματς του τουρνουά.

Κάτι απόλυτα φυσιολογικό. Η Εύα Ασδεράκη έχει διαιτητεύσει αναρίθμητους αγώνες στην καριέρα της, μέχρι και τελικό Grand Slam έχοντας κερδίσει τον σεβασμό των περισσότερων στον χώρο του παγκόσμιου τένις με την ψυχραιμία της και με τις άριστες αποφάσεις της. Μάλιστα, ήταν και η πρώτη γυναίκα που διαιτήτευσε σε τελικό Grand Slam ανδρών.

Σύμφωνα με τη Wikipedia είναι γεννημένη στη Χαλκίδα αλλά ο πατέρας της έχει καταγωγή από τη Ν.Αγχίαλο Μαγνησίας. Η Εύα Ασδεράκη ασχολήθηκε με τον αθλητισμό, με την ρυθμική γυμναστική και την αντισφαίριση, 16 ετών το 1997 ήταν για πρώτη φορά διατητής σε αγώνα αντισφαίρισης ενώ το 1997 τελείωσε την αντίστοιχη σχολή της Ε.Φ.Ο.Α. και σταμάτησε την αντισφαίριση για να αφοσιωθεί στην διαιτησία.

Το 2002 σε σχολή του Λουξεμβούργου πήρε το πρώτο διεθνές σήμα και από το 2008 έχει το ανώτερο, gold, το 2005 “σφύριξε” τον πρώτο της τελικό Γκραντ σλαμ στο Γουίμπλεντον. Σαν διαιτητής συμμετείχε και στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004 στην Αθήνα.


Comments are closed.