Λαρισαίος ο κατασκευαστής του Τζουράσικ Παρκ του Πεκίνου

Ο Βάιος Παναγιώτου όταν ήταν μικρός και έφτιαχνε δικά του παιχνίδια από άχρηστα υλικά, δεν μπορούσε να φανταστεί ότι κάποια στιγμή ο βασιλιάς του Μαρόκου θα ζητούσε τη βοήθειά του, ούτε ότι θα έφτιαχνε γιγαντιαίους ρομποτικούς δεινοσαύρους στην Κίνα.

Ο Λαρισαίος εφευρέτης που κατάγεται από το χωριό της Μεσοράχης, μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για το «μικρόβιο» των εφευρέσεων που διαθέτει από τα μαθητικά του χρόνια.

Σε ηλικία μόλις 16 χρόνων, ο «Κύρος Γρανάζης», όπως τον φωνάζουν μερικοί, κατασκεύασε ένα μικρό αυτοκίνητο με τα ίδια του τα χέρια χρησιμοποιώντας έναν παλιό κινητήρα μηχανής και παλιά μέταλλα.

Λαρισαίος ο κατασκευαστής του Τζουράσικ Παρκ του Πεκίνου

Η πρώτη του εφεύρεση το αυτοκίνητο-βαλίτσα

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στην Αγγλία πριν από 18 χρόνια έγινε γνωστός, διότι δημιούργησε το πρώτο αυτοκίνητο… βαλίτσα, παίρνοντας θετικά σχόλια και αναγνώριση σε διεθνές επίπεδο σε ηλικία 25 ετών.

Σήμερα, ζει και εργάζεται στο Πεκίνο ως μηχανολόγος μηχανικός και είναι ο βασικός αρχισχεδιαστής ρομποτικών δεινοσαύρων σε ένα από τα μεγαλύτερα θεματικά πάρκα στην Κίνα με την ονομασία «Long gone dinosaurs» .

Λαρισαίος ο κατασκευαστής του Τζουράσικ Παρκ του Πεκίνου

Ο Λαρισαίος Βάιος Παναγιώτου μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρθηκε αναλυτικά σε ό,τι προηγήθηκε. Στις εμπειρίες που είχε δηλαδή στα μαθητικά και έπειτα στα φοιτητικά του χρόνια στην Αγγλία αλλά και σε μια… ατυχία που του άνοιξε όμως δρόμους ώστε να διαπρέψει στον τομέα της μηχανικής. Όπως είπε, ο ίδιος, από μικρός έφτιαχνε δικά του παιχνίδια από άχρηστα υλικά, ενώ συλλέγοντας διάφορα υλικά κατασκεύασε κάποτε και ένα μικρό αυτοκίνητο.

Λαρισαίος ο κατασκευαστής του Τζουράσικ Παρκ του Πεκίνου

Το πρόβλημα υγείας που δεν του έδωσε τη δυνατότητα να περάσει στη Σχολή Ικάρων

Μεταξύ άλλων σημείωσε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως εξαιτίας της ανεμοβλογιάς που τον καθήλωσε στο κρεβάτι την περίοδο των εισαγωγικών εξετάσεων δεν του δόθηκε η δυνατότητα να περάσει στη Σχολή Ικάρων που ήταν η επιλογή του. Γεγονός όμως που τον οδήγησε να φοιτήσει τελικά στο Τμήμα Τεχνικών Αυτοκινήτων του ΙΕΚ Λάρισας και μετέπειτα να σπουδάσει στην Αγγλία.

Λαρισαίος ο κατασκευαστής του Τζουράσικ Παρκ του Πεκίνου

«Οι καθηγητές μου στο ΙΕΚ έβλεπαν πως είχα ταλέντο και με “έσπρωξαν” να στείλω αιτήσεις σε βρετανικά πανεπιστήμια. Επέλεξα το Πανεπιστήμιο Brighton. Στην αρχή είχα πολλές δυσκολίες λόγω των ελλείψεων στην αγγλική γλώσσα. Είχα όμως την ευκαιρία να πραγματοποιήσω ένα από τα όνειρά μου μέσα από την πτυχιακή εργασία που είχα για το πανεπιστήμιο. Στο τελευταίο έτος και παρ’ όλο που οι καθηγητές μου το αρνήθηκαν γιατί ήταν δύσκολο εγχείρημα, κατασκεύασα το αυτοκίνητο βαλίτσα. Κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Βάιος Παναγιώτου.

Λαρισαίος ο κατασκευαστής του Τζουράσικ Παρκ του Πεκίνου

Αναφορικά με την παρουσία του πλέον στην Κίνα, αλλά και με την κατασκευή από τον ίδιο και άλλους 15 Έλληνες, των ρομποτικών δεινοσαύρων στο θεματικό πάρκο, ο κ. Παναγιώτου τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι για την κατασκευή του πάρκου χρειάστηκαν αρκετές παρεμβάσεις, ώστε ο χώρος να αναπαριστά πλήρως τη ζωή των δεινοσαύρων στη Γη εκατομμύρια χρόνια πριν.

Διαβάστε όλο το άρθρο iefimerida.gr


Comments are closed.