Δωρεά απινιδωτή από τη Μητρόπολη στους στρατιωτικούς της Μαγνησίας

Συνεχίζει τις δράσεις της η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Βόλου – Μαγνησίας. Όπως ανέφεραν κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν με τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ.Ιγνάτιο η απόκτηση του συγκεκριμένου απινιδωτή είναι η αρχή μιας σειράς από κινήσεις που θα γίνουν τις επόμενες μέρες. Ακολουθεί το δελτίο τύπου της ενώσεως.

Συνάντηση με το Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο πραγματοποίησε το Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Βόλου-Μαγνησίας (ΕΣΠΕΕΒ-Μ) στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου στην πόλη του Βόλου την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020.

Δωρεά απινιδωτή από τη Μητρόπολη στους στρατιωτικούς της Μαγνησίας

Με πρωτοβουλία του ΔΣ της Ένωσης σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ,  τον Φεβρουάριο του 2020, 50 μέλη της ένωσης παρακολούθησαν πρόγραμμα εκπαίδευσης «Λειτουργία πνευμόνων και καρδιάς με χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή». Αυτό αποτέλεσε την αρχή μιας συλλογικής προσπάθειας να συγκεντρωθούν εξωτερικοί απινιδωτές και να μοιραστούν στα στρατόπεδα της Περιφερειακής ενότητας που εκπροσωπεί η Ένωση.

Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι να έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό τα μέλη που παρακολούθησαν το συγκεκριμένο πρόγραμμα, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν τη βοήθεια τους σε τυχόν συμβάν στον εργασιακό τους χώρο.

Ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Δημήτριος Κοντούρης μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στην πρώτη του ανεπίσημη επαφή με τον Σεβασμιότατο κ. Ιγνάτιο, θέλοντας να πάρει την ευχή του, του εξέφρασε την επιθυμία να σταθεί συνοδοιπόρος στο όραμά του.

Η ανταπόκριση του Σεβασμιοτάτου ήταν άμεση και θέλοντας να δείξει την αγάπη και την εκτίμηση του προς τις Ένοπλες Δυνάμεις και τους συναδέλφους της Ένωσης, προσέφερε το συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης για να πραγματοποιηθεί εκεί  ανοιχτή επίσημη εκδήλωση. Δυστυχώς όμως αυτό δεν κατέστει δυνατό λόγω των έκτακτων μέτρων για τον Covid-19, που ισχύουν για την πόλη του Βόλου.

Η παράδοση του απινιδωτή

Ωστόσο,  ο Σεβασμιότατος δώρισε τον πρώτο απινιδωτή στην ΕΣΠΕΕΒ-Μ, τον οποίο η Ένωση σκοπεύει άμεσα να παραχωρήσει στο στρατιωτικό εργοστάσιο αρμάτων 304 ΠΕΒ που εδρεύει στο Βελεστίνο.

Το Δ.Σ. σε ένδειξη εκτίμησης προς το πρόσωπο του τον ευχαρίστησε προσφέροντας του δυο ιστορικά βιβλία που αναφέρονται στην καταστροφή της Μικράς Ασίας γνωρίζοντας την αγάπη του για το διάβασμα.

Η ΕΣΠΕΒ-Μ τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσει την απόκτηση κι άλλων εξωτερικών απινιδωτών οι οποίοι θα διανεμηθούν σε άλλα στρατόπεδα της Μαγνησίας.


Comments are closed.