Το μεγαλύτερο γκράφιτι στον κόσμο -25.000 τ.μ. με μία γιαγιά να μετρά αυτοκίνητα

Το γαλλικό δίδυμο καλλιτεχνών δρόμου Ella & Pitr ολοκλήρωσε το τελευταίο έργο γκράφιτι στο Παρίσι, καλύπτοντας επιφάνεια 25.000 τετραγωνικών μέτρων!

Η ομάδα έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχε σε γκραφιτι από το 2015 με το έργο «Λίλιθ και Όλαφ» στη Νορβηγία, με εμβαδόν 21.000 τετραγωνικά μέτρα.

Ενα γκράφιτι αναφορά στο κλίμα

Το καινούριο έργο -και καινούργιο ρεκόρ- φέρει την επωνυμία «Quel temps fera-t-il demain?», που σημαίνει «Τι καιρό θα κάνει αύριο;»: μια συμβολική υπενθύμιση για το κεντρικό ερώτημα της επόμενης γενιάς σε έναν πλανήτη που τα πάνω έχουν έρθει κάτω όσον αφορά το κλίμα

Το καινούργιο έργο, στο εκθεσιακό πάρκο της γαλλικής πρωτεύουσας, μια γιαγιά κοιτάζει νυσταλέα τ’ αυτοκίνητα που περνούν από τη διπλανή Περιφερειακή. Μια πλαστική σακούλα φυσά ο αέρας πάνω από τη νυσταγμένη φιγούρα.

Το μεγαλύτερο γκράφιτι στον κόσμο -25.000 τ.μ. με μία γιαγιά να μετρά αυτοκίνητα

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ οι Ella & Pitr απέκτησαν πρόσβαση στην οροφή του Συνεδριακού Κέντρου στο Paris Expo Porte de Versailles μέσω της Art en Ville, ένωσης που φέρνει καλλιτέχνες σε επαφή με ιδιοκτήτες κτηρίων για να χρησιμοποιήσουν οι πρώτοι ως «καμβά» για τα έργα τους χώρους άνευ τωρινής χρήσης στην πόλη.

Δείτε βήμα βήμα πώς δημιουργήθηκε το πελώριο γκράφιτι:

Πηγή άρθρου iefimerida.gr


Comments are closed.