Πρόσωπα της Μαγνησίας. Αναστασία Μπάρδα-Σοπράνο,Καθηγήτρια Μονωδίας και σύγχρονου τραγουδιού

Γεννημένη στο Βόλο όπου ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές με τον Γιάννη Καρκάλα στα θεωρητικά και τη Φανή Καρκάλα στη φωνητική. Πτυχιούχος “Αρμονίας” και “Μονωδίας” όπως επίσης Διπλωματούχος Μονωδίας με βαθμό Άριστα παμψηφεί και Α΄ βραβείο.

Με την υποστήριξη της υποτροφίας “ΜΟΥΣΗΓΕΤΗΣ” ολοκλήρωσε τις σπουδές της κοντά στην καθηγήτρια της Μουσικής Ακαδημίας της Βιέννης LUISE SCHEIT. Έχει λάβει μέρος σε σεμινάρια ερμηνείας (όπερας – ορατορίου – Λίντ) στην Ελλάδα και το εξωτερικό όπου έχει μελετήσει με σημαντικότατους καλλιτέχνες του χώρου όπως οι : κ. Πασχάλης, Ζανέτ Πηλού, Ileana Cotrubas, L. Alva.

Επίσης μελέτησε ρεπερτόριο (ρόλους όπερας) και διεύθυνση χορωδίας με τον Διευθυντή ορχήστρας Ερρίκο Φρεζής στο Saarbruken της Γερμανίας.

Πρόσωπα της Μαγνησίας. Αναστασία Μπάρδα-Σοπράνο,Καθηγήτρια Μονωδίας και σύγχρονου τραγουδιού

Οι συνεργασίες

Από το 1990 εμφανίζεται ως σολίστ σε παραγωγές όπερας και οπερέτας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Από το 1992 λαμβάνει μέρος σε παραγωγές του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Στην καλλιτεχνική της πορεία έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο της σκηνοθεσίας όπως ο Μ. Κακογιάννης, Σ. Ευαγγελάτος, Δ. Φωτόπουλος, Β. Νικολαϊδης καθώς και με μαέστρους διεθνούς φήμης όπως A. Gatto, C.F. Cillario, Λ. Καρυτινός.

Έχει συμμετάσχει σε ηχογραφήσεις της ΕΡΑ και συνεργάζεται επίσης με την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών και με την “Όπερα Δωματίου Αθηνών”. ‘Έχει δώσει ατομικά ρεσιτάλ και συναυλίες σε Φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το 2008 τιμήθηκε από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας με την πρόσκλησή του να ερμηνεύσει αρχαιοελληνικούς ύμνους στο Αρχαίο Θέατρο της Μεσσήνης για την αφή της Ολυμπιακής Φλόγας (Ιθώμη – Πεκίνο).

Το καλοκαίρι του 2013 ερμήνευσε την «Άλκηστη» του Γκλουκ στην παραλία του Βόλου στα πλαίσια της τελετής έναρξης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Πόλο.

Πρόσωπα της Μαγνησίας. Αναστασία Μπάρδα-Σοπράνο,Καθηγήτρια Μονωδίας και σύγχρονου τραγουδιού

Επί σειρά ετών ήταν καθηγήτρια μονωδίας, χορωδίας και σύγχρονου τραγουδιού στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας με διακρίσεις τόσο προς το πρόσωπό της όσο και προς τους μαθητές της. Για αρκετά έτη δίδαξε μονωδία στο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας.

Από το 2011 έως 2014 είχε την τάξη μονωδίας και τη διεύθυνση της παιδικής χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Βόλου. Από τον Οκτώβρη του 2012 έως τον Δεκέμβρη 2013 διετέλεσε αναπληρώτρια Διευθύντρια του Δημοτικού Ωδείου Βόλου.

Επιμελείται καλλιτεχνικά μουσικές βραδιές που έχουν σχέση με την όπερα και το λυρικό τραγούδι στο Ωδείο Βόλου «Ρυθμός».


Comments are closed.