Πρόσωπα της Μαγνησίας. Μίλτος Λασκαρίδης, μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος

Ο Μίλτος Λασκαρίδης  γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1961 και από τότε μένει στην Ευξεινουπολη. Τελείωσε το λύκειο Αλμυρού το 1979 και την ιατρική σχολή του ΑΠΘ το 1986 έχοντας κάνει το 1ο έτος της ιατρικής στο Κάλιαρι της Ιταλίας και τα άλλα 5 στην Θεσσαλονίκη μετά από εξετάσεις μεταγραφής. Στην Ιταλία γνώρισε την σύζυγο του Pirαs Patrizia καρδιολόγο στον Αλμυρό και απέκτησε παιδιά τη Μαρία, απόφοιτο νομικής και τον Κώστα, απόφοιτο Πληροφορικής.

Διετέλεσε αγροτικός γιατρός στο Αρμένιο Λάρισας και στην  Ευξεινούπολη. Το 1995 απέκτησε την ειδικότητα της γυναικολογίας  από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης έχοντας διατελέσει για 4 χρόνια ειδικευόμενος της χειρουργικής και μαιευτικής κλινικής του νοσοκομείου Βόλου και 2 χρόνια στην Α’ Μαιευτική κλινική στο Ιπποκράτειο.             

 Έκτοτε είναι συνεργάτης της μαιευτικής κλινικής Κωνσταντινόπουλου έχοντας  περάσει από τα χέρια του περίπου 2500 νεογέννητα- παιδιά , κάτι που επισημοποιήθηκε σε προ έτους συνάντησή τους στο χώρο της Αλατοστρατας  τα Χριστούγεννα.

Έχει εκπαιδευτεί επι 2ετια στην αισθητική ιατρική(BOTOX – ιαλουρονικό -μεσοθεραπεία) σε μεταπτυχιακό του  πανεπιστήμιου του Camerino. Συμμετοχή σε ενδοεπιχειρησιακό πρόγραμμα επιμόρφωσης προσωπικού της “Ελληνικά Σιδηροκράματα”, διάρκειας 100 ωρών.

Είναι μέλος της Ελληνικής Γυναικολογικής Εταιρείας Έρευνας και Θεραπείας για τον Καρκίνο και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Κλιμακτηρίου και Εμμηνόπαυσης.

Συνεργάστηκε  με το Πολυϊατρείο “ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΣΠΟΡΑΔΩΝ”

Έχει κάνει ομιλίες σε τοπικό επίπεδο στον Αλμυρό Μαγνησίας, διοργάνωσης του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Αλμυρού και του Πολιτιστικού Συλλόγου Ευξεινούπολης ενώ έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια Βελονισμού του Ιατρικού Κέντρου Βελονισμού και απόκτηση σχετικού διπλώματος (300 ώρες)

Έχει παρακολούθησει προγράμματα ψυχολογίας Eλεύθερου Πανεπιστημίου ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ και έχει συμμετάσχει σε σεμινάριο για μεθόδους παρακολούθησης και αξιολόγησης της αναπνευστικής λειτουργίας εργαζομένων (10 ώρες) (23)

Συμμετοχή σε 50 ιατρικά συνέδρια 

Άτομο δραστήριο στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής του ξεκινώντας από πρόσκοπος στην Ευξεινούπολη και μετά την επιστροφή του από της σπουδές για χρόνια στον Πολιτιστικό σύλλογο Ευξεινούπολης και μετά ως  ιδρυτικό μέλος της ΜΚΟ Αλατοστρατα και της ΚΟΙΝΣΕΠ  Αλοτοπος με έντονη παρουσία στα καλλιτεχνικά μουσικά δρώμενα αποκτώντας το δίπλωμα του ηχολήπτη στο ΖΚ στούντιο του Βόλου από το «εργαστήρι ηχοληψίας Βόλου» έχοντας αξιόλογη εμπειρία σε συναυλίες συνεργαζόμενος με τοπικούς και όχι μόνο καλλιτέχνες και γενικώς ένα άτομο   απ΄αυτους …

 που αγαπήσανε… που γυρίσανε…

…. που τα παίξανε…που λογικέψανε…

…που σαλτάρησαν…που σαλπάρησαν…

…που κολάστηκαν…που κουράστηκαν…

…που ερωτεύονται…που δεν τρώνε τη φόλα…

…που τα θέλουνε όλα…που σκορπίσανε…

…που κρατήσανε…που σιωπήσανε…

…που τραγουδήσανε… που όλα τα δώσανε…

και που σίγουρα ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝΕ…


Comments are closed.