Ένα βιβλίο πριν από την πτήση.Το αεροδρόμιο Βενιζέλος γέμισε βιβλία Ελλήνων!

O Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών συνεχίζει τη συνεργασία του με την “Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου” του δήμου Αθηναίων με τους επιβάτες που αναχωρούν να έχουν την ευκαιρία πριν από κάθε πτήση να ζήσουν μια ξεχωριστή αναγνωστική εμπειρία στις αίθουσες αναχώρησης.

Η ενέργεια που ονομάστηκε “Athens as a Book” προσφέρει στο κοινό την ευκαιρία να “περιπλανηθεί” στις σελίδες 187 σπουδαίων έργων της ελληνικής λογοτεχνίας, της ποίησης και της πεζογραφίας τα οποία διατίθενται στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα. Τα βιβλία έχουν τοποθετηθεί στα καθίσματα των ταξιδιωτών, ώστε να τους “συντροφεύσουν” στην αίθουσα αναμονής λίγο πριν την αναχώρηση της πτήσης τους.

Athens as a Book αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος

Αυτή η σπουδαία πρωτοβουλία υλοποιήθηκε και αναδείχθηκε μέσα από τη συνεργασία του “Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου” του δήμου Αθηναίων και του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών. Σκοπός της συνέργειας ήταν να αναδειχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η διάκριση της Αθήνας από την UNESCO ως Παγκόσμιας Πρωτεύουσας Βιβλίου.

Η επιλογή του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών δεν ήταν τυχαία, καθώς το αεροδρόμιο είναι η πρώτη και η τελευταία εντύπωση της Ελλάδας για εκατομμύρια επιβάτες ετησίως. Με τη γνώση να “ταξιδεύει” μαζί με τις σκέψεις των επισκεπτών της χώρας μας οι επιβάτες αποχωρούν από την Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου, διαβάζοντας.

AthensAirportraits

Η φωτογραφική έκθεση θα διαρκέσει εως τις 31 Μαρτίου 2019

Η δράση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών όμως δεν σταματά εδώ. Με την ενέργεια “Airportraits” παρουσιάζεται η φωτογραφική έκθεση “AthensAirportraits”. Η έκθεση έχει σκοπό να “αφηγηθεί” 52 διαφορετικές φωτογραφικές ιστορίες που έζησαν ταξιδιώτες στους χώρους του αεροδρομίου. Ο τρόπος δημιουργίας του υλικού της έκθεσης “AthensAirportraits” ήταν εξίσου ενδιαφέρων.

Η φωτογράφος Ευσταθία Κωστή σε συνεργασία με τους συγγραφείς Θοδωρή Γεωργακόπουλο και τη Στέλλα Κάσδαγλη, περιπλανήθηκαν στο αεροδρόμιο με ένα μαγνητόφωνο και μια κάμερα. Κατά τη διάρκεια της περιπλάνησής τους κατέγραψαν τις ιστορίες διάφορων ταξιδιωτών. Ο αριθμός των ιστοριών δεν είναι τυχαίος αφού πρόκειται για 52 ιστορίες στο σύνολο, μία για κάθε εβδομάδα του χρόνου, με τις φωτογραφίες των αφηγητών να ολοκληρώνουν την φωτογραφική έκθεση. Η έκθεση “AthensAirportraits” παρουσιάζεται από τις 18.2 έως τις 31.3.2019 στον Σταθμό του Προαστιακού στο αεροδρόμιο.
Πηγή enallaktikidrasi.com


Comments are closed.