Στο δρόμο οι μουσικοί

Πανθεσσαλική συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνουν οι μουσικοί την Τετάρτη 26 Αυγούστου στις 7.30 μμ στην πλατεία Λαμπρούλη (Φρούριο Λάρισας), με αίτημα την στήριξη της πολιτείας. Στην συνέχεια θα πραγματοποιηθεί πορεία ως την Περιφέρεια Θεσσαλίας, προκειμένου να τεθούν υπόψη των αρμοδίων φορέων τα κοινά αιτήματά τους.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν η Πανθεσσαλική Ενωση Επαγγελματιών Μουσικών από την Λάρισα, το Πανθεσσαλικό Σωματείο Επαγγελματιών Μουσικών «Ο Απόλλων» από τον Βόλο, το Παράρτημα Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου και το Παράρτημα Τρικάλων του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου.

Τα κοινά αιτήματα των μουσικών είναι η διασφάλιση της επιβίωσής τους. «Κανένας με κομμένο ρεύμα, νερό κλπ. Να δοθούν τα 534 ευρώ για όσους έχουν από 1/1/2019 ως σήμερα 5 ένσημα μουσικού. Εποχικό βοήθημα το Σεπτέμβρη με 5 ένσημα για το 2019 και επιδότηση όλων των ανέργων. Ενταξη και των ελαστικά απασχολούμενων συναδέλφων σε Ξενοδοχεία ή άλλες επιχειρήσεις στην επιδότηση των 534 ευρώ», τα κωδικοποιημένα αιτήματα για την διασφάλιση της επιβίωσής τους. Εξίσου βασικά αιτήματα η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και ΦΠΑ στα Δελτία Παροχής Υπηρεσιών και η αποζημίωση όλων των εργαζομένων από το κράτος σε περίπτωση ακύρωσης με κρατική εντολή προγραμματισμένων εκδηλώσεων, συναυλιών, παραστάσεων.

«για την εξασφάλιση της επιβίωσης όλων των συναδέλφων»

Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα της διεκδίκησης «για την εξασφάλιση της επιβίωσης όλων των συναδέλφων», καλούν «όσους μουσικούς εργάζονται σε κέντρα διασκέδασης, σε πανηγύρια, συναυλίες, ορχήστρες κοινωνικών συνεστιάσεων, όσους εργάζονται ως εκπαιδευτικοί, ως τραγουδιστές, όσους συμμετέχουν σε παραστάσεις, τους συναδέλφους στον κλάδο του Επισιτισμού – Τουρισμού αλλά και κάθε εργαζόμενο στην παν-Θεσσαλική κινητοποίηση».

Στην κινητοποίηση θα τηρηθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας της υγείας από τον κορονοϊό, ενώ είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας.

Πηγή taxydromos.gr


Comments are closed.