Καλλιτέχνες της Μαγνησίας.Θανάσης Βισβίκης,Φοιτητής-Μουσικός

Ο Θανάσης Βισβίκης γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Βόλο.Ξεκίνησε μαθήματα κλασσικής κιθάρας στα 9 του χρόνια ,ωστόσο,  ύστερα από κάποια χρόνια αντίκρισε το μπουζούκι  και αμέσως  ξεκίνησε μαθήματα.

Πρώτος του δάσκαλος στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου  ήταν ο Γιάννης Πολιτής,σπουδαίος σολίστ του μπουζουκιού ενώ συνέχισε με το διακεκριμένο μουσικό Κώστα Γεδίκη όπου αποτέλεσε το έναυσμα του  να ακολουθήσει  τις σπουδές  του  στη μουσική στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και συγκεκριμένα στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής ,σημερινό τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων .

Φοίτησε στο Μουσικό Γυμνάσιο Βόλου συμμετέχοντας σε συναυλίες του σχολείου τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.Επίσης συμμετείχε στους διαγωνισμούς μουσικής σύνθεσης του Μουσικού Σχολείου έχοντας διακρίσεις.

Ακόμη στο Μουσικό ανακάλυψε  την αγάπη του για το τραγούδι,ύστερα από ακρόαση  στον Ανδρέα Κατσιγιάννη,ιδρυτικό μέλος του παραδοσιακού σχήματος Εστουδιαντίνα και καθηγητή του τότε στη Βυζαντινή Μουσική.

Οδηγός του στα πρώτα του βήματα στο τραγούδι πάνω στη σκηνή υπήρξε η Λίτσα Σοροβόλα,κόρη του γνωστού δημοτικού τραγουδιστή Δημήτρη Σοροβόλα και μία από  τις μεγαλύτερες φωνές της Θεσσαλίας και όχι μόνο. Έχει εργασθεί κυρίως σε μουσικές σκηνές του Βόλου, του Πηλίου,των Σποράδων,της Ηπείρου καθώς και της Αθήνας παίζοντας κιθάρα ,μπουζούκι και τραγουδώντας.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια μουσικής των οποίων εισηγητές ήταν σπουδαίοι  επιστήμονες του χώρου αλλά και δεξιοτέχνες  όπως ο Θανάσης Πολυκανδριώτης και ο Νότης Μαυρουδής.Το 2019, ερμήνευσε τραγούδια  στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων στον Πολιτιστικό σύλλογο Αμισός Νέα Σαμψούντα.

Η συμμετοχή του δισκογραφική δουλειά  “Μίλα”

Το 2020 συμμετείχε στη νέα δισκογραφική δούλεια  “Μίλα” του   διάσημου  μουσικολόγου και καθηγητή του στο Πανεπιστήμιο  Δημήτρη Μυστακίδη -γνωστός  κυρίως   για τη συνεισφορά του στο ρεμπέτικο τραγούδι .Σήμερα φοιτεί στο Πανεπιστήμιο Μουσικών Σπουδών στην Άρτα,εξειδικεύοντας στο λαϊκο τραγούδι,έχοντας καθηγήτη τον Γιάννη Διονυσίου,έναν εκ των πιο ανερχόμενων λαϊκών τραγουδιστών,ενώ ασχολείται και με το πολίτικο λαούτο.


Comments are closed.