Μίνα Αδαμάκη.Ο Βόλος το Πήλιο και το θέατρο

Η αγαπημένη σε όλους μας Μίνα Αδαμάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βόλο. Όπως έχει αναφέρει σε μια συνέντευξη της η μαμά της ήθελε να την βγάλει Χαρούλα αλλά τελικά πήρε το όνομα της γιαγιάς της, από την πλευρά της μητέρας της, Ασημίνα-Μίνα.

Τα καλοκαίρια τα περνούσε στο Πήλιο, κυρίως στη Μακρυνίτσα στο χωριό του Πατέρα της που το λάτρευε αλλά και στο χωριό της μητέρας της στο Μούρεσι.  

Μίνα Αδαμάκη.Ο Βόλος το Πήλιο και το θέατρο

Η πρώτη της επαφή με το θέατρο

Στα 14 της είδε μια παράσταση του Θεάτρου Τέχνης στο Βόλο και ενθουσιάστηκε και από τότε της μπήκε στο μυαλό το Θέατρο και μάλιστα στο Τέχνης, γιατί εκεί είχε μάθει ότι δουλεύουν σαν ομάδα. Όταν αποφάσισε να αποκαλύψει στους γονείς της την απόφαση της η αντίδραση τους ήταν ιδιαίτερα σκληρή. Όπως αναφέρει η κ.Αδαμάκη σε συνέντευξη της της είπαν να την ξεχάσουν για πάντα και ότι από εδώ και πέρα έπρεπε να ζήσει μόνη της αν αποφάσιζε να ακολουθήσει το Θέατρο.

Η σκέψη της μικρής Μίνας ήταν μία πώς θα μπορούσε να ακολουθήσει τη μεγάλη της αγάπη αλλά και να μην έρθει σε ρήξη με τους πολυαγαπημένους της γονείς. Έτσι ζήτησε από τον πατέρα της να σπουδάσει στην Αθήνα και του υποσχέθηκε ότι θα δουλεύει ταυτόχρονα ώστε να βγάζει τα δικά της χρήματα για να μπορέσει να σπουδάσει. Έτσι ο πατέρα της είπε το ναι.

Μίνα Αδαμάκη.Ο Βόλος το Πήλιο και το θέατρο

Η νομική και η Αθήνα

Έδωσε εξετάσεις για να μπει στη Νομική Αθηνών και η αγωνία της περιμένοντας τα αποτελέσματα ήταν τέτοια που όπως αναφέρει πηγαινοερχόταν με τα πόδια Μακρυνίτσα-Βόλο. Η απάντηση ήταν θετική τα είχε καταφέρει….θα σπούδαζε νομική στην Αθήνα. Στη νομική έμεινε ένα χρόνο καθώς είχε υλοποιηθεί ο στόχος της να μπει στο Θέατρο Τέχνης.

Είχε πει τον μονόλογο της Λαίδης Αννας από τον Ριχάρδο τον Γ΄ κι ένα ποίημα του Καβάφη. «Κάτι από κωμωδία μήπως έχετε;», την ρώτησε ο Κουν. Δεν ήταν έτοιμη για κάτι τέτοιο. Μετά κατάλαβε: Από το πρώτο έτος της σχολής της θα της έδιναν κωμωδία

Μίνα Αδαμάκη.Ο Βόλος το Πήλιο και το θέατρο

Όταν ο πατέρας της έμαθε ότι τελικά ασχολήθηκε με το θέατρο δεν το αποδέχτηκε  ποτέ. Ποτέ δεν πήγε να τη δεί στο θέατρο κι ας είχε παίξει με το Θέατρο Τέχνης στο Αρχαίο θέατρο Βόλου τους  «Βατράχους» Η μητέρα της από την άλλη πήγαινε μόνη της στην Αθήνα και την έβλεπε.

Στο συγκεκριμένο άρθρο δεν θα σταθούμε στις θεατρικές παραστάσεις που έχει κάνει η Μίνα Αδαμάκη ούτε στις πάρα πολλές συμμετοχές της στην τηλεόραση όπως η αγαπημένη μας σειρά «Τρείς Χάριτες» και φυσικά στον κινηματογράφο, αλλά θέλαμε να μείνουμε στην αγάπη της για το Βόλο, το Πήλιο και την αρχή της καριέρας της αλλά και για το πείσμα που είχε παρά τις δυσκολίες να ακολουθήσει την μεγάλη της αγάπη…το Θεατρο.  


Comments are closed.