Ο Κωνσταντίνος Τσαρσιταλίδης από τον Βόλο στο Πανευρωπαϊκό Online Σκακιστικό Πρωτάθλημα Νέων

Μια ακόμη επιτυχία έρχεται να προστεθεί στο ενεργητικό του 16χρονου Κωνσταντίνου Τσαρσιταλίδη από το Βελεστίνο, που ανήκει στην Ε.Σ. Θεσσαλονίκης, καθώς κλήθηκε από την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία να συμμετάσχει στο Πανευρωπαϊκό Online Ατομικό και Ομαδικό Πρωτάθλημα Νέων-Νεανίδων μέχρι 18 ετών.

Στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα συμμετέχουν 3 σκακιστές και 3 σκακίστριες από κάθε χώρα της Ευρώπης, σε κάθε κατηγορία Κ12, Κ14, Κ16 και Κ18.

Σε κάθε μία από τις κατηγορίες γίνεται ξεχωριστό πρωτάθλημα, όπου αναδεικνύονται οι νικητές και οι νικήτριες των κατηγοριών.

Τα 4 αγόρια από κάθε χώρα με το καλύτερο σκορ συνθέτουν το σκορ της εθνικής ομάδας της χώρας, από το οποίο θα προκύψει η ομαδική κατάταξη. Το ίδιο ισχύει και στα κορίτσια.

Οι Έλληνες σκακιστές και οι σκακίστριες, που συμμετέχουν στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, επιλέχθηκαν βάσει της κατάταξής τους στα αντίστοιχα Πανελλήνια Ατομικά Πρωταθλήματα.

Ο Κωνσταντίνος Τσαρσιταλίδης συμμετέχει στην κατηγορία αγοριών Κ18, καθώς είχε πάρει την δεύτερη θέση στο φετινό Πανελλήνιο Ατομικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Κ18.

Το πρωτάθλημα πραγματοποιείται το διάστημα 18-20 Σεπτεμβρίου 2020 με την συμμετοχή 40 Ευρωπαϊκών Χωρών και 800 σκακιστών-στριών, online μέσω υπολογιστών, με τους αθλητές και τις αθλήτριες να αγωνίζονται σε συγκεκριμένους χώρους υπό την αυστηρή επίβλεψη διαιτητών δια ζώσης αλλά και μέσω κάμερας.

Οι χώροι στην Ελλάδα που χρησιμοποιούνται για τους αγώνες είναι: Αθήνα (εντευκτήριο ΑΜΕΣ Ν. Ερυθραίας-Σπ. Λούη & Αν. Πίττα, Ν. Ερυθραία), Θεσσαλονίκη (Εκπαιδευτήρια Βασιλείαδη) και Χανιά.

Οι συμμετοχές της Ελληνικής αποστολής ανά κατηγορία είναι:

Ο12 Πούπαλος Νικόλαος, Ταγκάλογλου Σάββας-Στέφανος, Παπαϊωάννου Δημήτριος

G12 Τσαπάκη Ασημένια, Γκουτζούκη Αικατερίνη-Αργυρώ, Παπαδοπούλου Μαριλένα

O14 Σταματίου Ροδόλφος, Φράγκος Βασίλειος, Καραμίχος Μιχαήλ

G14 Καραβιτάκη Αντωνία, Τσάκωνα Μαρία, Καλαμούκου Γιολάντα

Ο16 Σπυρόπουλος Νικόλαος, Μακρίδης Δημήτριος , Πατρελάκης Ευάγγελος

G16 Καραβιτάκη Ευαγγελία, Κιούση Παναγιώτα, Δερέκα Κωνσταντίνα

O18 Τσαρσιταλίδης Κωνσταντίνος, Κατωπόδης Δημήτριος, Μήτσης Γεώργιος

G18 Χρυσόγελου Αθανασία-Παναγιώτα, Εργαζάκη Ειρήνη, Χατζηπαναγιώτου Ασημένια

Οι αγώνες μεταδίδονται από το chess24 και από την πλατφόρμα Tornelo.

Πηγή e-thessalia.gr


Comments are closed.