Πρόσωπα της Μαγνησίας. Ουρανία Βελέτζα, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας –Αναλυτική ψυχοθεραπεύτρια- Art Therapist

Η Ουρανία Βελέτζα γεννήθηκε τον Μάρτιο του 1978 και μεγάλωσε στον Βόλο .Είναι το τέταρτο παιδί μιας πολυμελούς οικογένειας. Η ζωγραφική αποτελούσε αναπόσπαστο κομμάτι επικοινωνίας με το περιβάλλον της και τρόπο έκφρασης των συναισθημάτων της.

Αποφοίτησε από το ενιαίο Πολυκλαδικό Λύκειο με την ειδικότητα των εφαρμοσμένων Τεχνών.

Έχει δίπλωμα στην συμβουλευτική ψυχολογία από το Ελληνοβρετανικό κολλέγιο Αθηνών ,πάνω στην ψυχοδυναμική ψυχαναλυτική προσέγγιση και είναι αναγνωρισμένο τακτικό μέλος του Συλλόγου Συμβούλων Ψυχικής υγείας με Ευρωπαϊκή πιστοποίηση . Ακολούθησαν παράλληλες διετή σπουδές με εξειδίκευση στην Art therapy,μια θεραπευτική προσέγγιση της Ψυχολογίας μέσω των εικαστικών τεχνών στην εκπαίδευση τα παιδιά και την υγεία – τριετή  εκπαίδευση  στην Dance therapy και ενα έτος παιγνιοθεραπείας.

Πρόσωπα της Μαγνησίας. Ουρανία Βελέτζα, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας –Αναλυτική ψυχοθεραπεύτρια- Art Therapist

Διαθέτει πιστοποιητικό επιμόρφωσης από το Εθνικό πανεπιστήμιο Αθηνών στις «Εφαρμογές της συμβουλευτικής ψυχολογίας στην εκπαίδευση τα παιδιά και τους εφήβους» με συμπληρωματική βεβαιωση συμμετοχής – «Διαχείριση Χωρισμού – Διαζυγίου Γονέων.»

Σήμερα, συνεχίζει να εξελίσσετε πάνω στον τομέα μέσα από το πρόγραμμα εξειδικευμένης επιμόρφωσης στην του ανοιχτού Πανεπιστημίου Αθηνών «ψυχιατρική του παιδιού και του εφήβου» ενώ έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της παράλληλης εκπαίδευσης στη «Διαπαιδαγώγηση της σχολικής ηλικίας .» Σε εξέλιξη βρίσκεται και η εκπαίδευση της στην ψυχοθεραπεία της Sand therapy .

Διαθέτει πιστοποιητικό Δια βίου Μάθησης από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο «Προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους» .

Πρόσωπα της Μαγνησίας. Ουρανία Βελέτζα, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας –Αναλυτική ψυχοθεραπεύτρια- Art Therapist

Η τέχνη στη ζωή της

Στο βιογραφικό της έχει μια ατομική έκθεση ζωγραφικής και πάρα πολλές ομαδικές κυρίως με θεματολογίες κοινωνικών, ηθικών και ψυχολογικών προβληματισμών.

Προσφατα έχει ολοκληρώσει μια έκθεση ψυχικών και ψυχιατρικών εκθεμάτων με τον τίτλο « σκιές» και αναφέρεται στις ψυχικές ασθένειες που «στοιχειώνουν» τον ανθρώπινο νου και ψυχή .

Εργάζεται τα τελευταία 15 έτη στο Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης “ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ” με δραστηριότητες στήριξης και εμψύχωσης των ασθενών μέσα από τις τέχνες και Ψυχολογική Συμβουλευτική ψυχοθεραπεία ενώ διατηρεί και το δικό της γραφείο Συμβουλευτικής Ψυχολογίας και Ψυχοθεραπειας με έδρα στον Βόλο στην περιοχή του νοσοκομείου .

Είναι παντρεμένη, μητέρα ενός γιού 22 ετών απόφοιτο της σχολής Θεάτρου τέχνης του Κάρολου Κουν και μιας κόρης 19 ετών που σπουδάζει στη Κρατική Σχολή χορού .


Comments are closed.