Η Αλμυριώτισσα Έλενα Ράπτη στο κέντρο των αποφάσεων της Πολιτικής προστασίας

Στα μέσα του Οκτώβρη του 2019 εντάχθηκε στο δυναμικό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας ως νομική σύμβουλος της συγκεκριμένης υπηρεσίας. Εκείνη την περίοδο φανταζόμαστε πώς ούτε η ίδια πίστευε ότι θα ακολουθήσει μια πανδημία και πώς η συγκεκριμένη υπηρεσία θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή.

Από τότε την έχουμε συναντήσει πολλές φορές να συνοδεύει τον Υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά σε διάφορες επισκέψεις του αλλά και στο σπότ της πολιτικής προστασίας που είχε προβληθεί τηλεοπτικά.

Η Έλενα Ράπτη κατάγεται από πατρική γραμμή από τη Φυλάκη (Κιτίκι) Μαγνησίας και από μητρική γραμμή από τη Βρύναινα Μαγνησίας, μικρά (ημι)ορεινά χωριά λίγων κατοίκων του Νομού Μαγνησίας, ενώ, από το 2012 επέστρεψε από την Αθήνα όπου διέμενε από το 2001 και εγκαταστάθηκε με την οικογένεια της στον Αλμυρό όπου και μεγάλωσε.Τώρα μοιράζει τις μέρες με την Αθήνα λόγω της μετάθεσης της.

Η Έλενα Ράπτη σπούδασε νομικά σε Ελλάδα και εξωτερικό, έκανε μεταπτυχιακά στο Διεθνές δίκαιο και τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, είναι υποψήφια διδάκτωρ Ευρωπαϊκού δικαίου με ερευνητικό πεδίο το μεταναστευτικό ζήτημα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ενώ έχει παρακολουθήσει σημαντικό αριθμό επιμορφώσεων σεμιναριακού τύπου είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά.

Πρόκειται για μια γυναίκα εργατική, δραστήρια και έτοιμη να προσφέρει στον συνάνθρωπο.


Comments are closed.