Ταλέντα της Μαγνησίας. Ανδρονίκη Αβτζηασλάν, Χορεύτρια

Η Ανδρονίκη Αβτζηασλάν γεννημένη στο Βόλο Ιανουάριο του 1995,  σπούδασε στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού Δήμου Λαρισαίων («Δημοτικής  Επιχείρησης Τουρισμού – Πολιτισμού Λάρισας» (Δ.ΕΤ.ΠΟ.Λ.). Από τα 6 έως τα 15 της χρόνια ήταν μέλος προ αγωνιστικών και αγωνιστικών ομάδων κολύμβησης, βόλεϊ και στίβου από όπου  απέσπασε  πολλές διακρίσεις.

Δεν άργησε όμως να καταλάβει την αγάπη της για τον χορό και ξεκίνησε παράλληλα με τον αθλητισμό μαθήματα μοντέρνου χορού.  Το ταλέντο της φάνηκε γρήγορα και σε ηλικία 18 ετών ασχολείται εντατικά με το μπαλέτο και το σύγχρονο χορό στο Βόλο και συνεχίζει  στη Δημοτική Σχολή της Λάρισας από όπου και αποφοίτησε το 2019  με καθηγητές Gesh Mihov, Νίκη Σβέλτου, Δημήτρης Κυανίδης και Αθηνά Μανώλη.

Σε αυτό το διάστημα παρακολουθεί επίσης πληθώρα εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε Αθήνα, Λάρισα και Θεσσαλονίκη με κορυφαίους καθηγητές και χορευτές στο είδος τους:           Ελίνα Τσίμπρου, Αμαλία Κοσμά, Αυγή Παναγιωτοπούλου, Μιχάλη Ναλμπάντη, Ράνια Φόβου, Κων/να Ευθυμιάδου, Πέννυ Διαμαντοπούλου, Αγγελική Αναργύρου, Gesh Mihov, Yolanda Zaharieva, Κατερίνα Μπούτου, Μαρία Μπούμπουλη, Δήμητρα Δημητρίου, Δέσποινα Καπουλίτσα, Αγγελική Γούβη, Ζωή Τατόπουλος, Δημόκριτο Σηφάκη, Κυριάκο Κοσμίδη κ.α.

Συμμετείχε σε παραστάσεις και χορογραφίες:Bollero, Vogue, de profuntis, από την Κοπεγχάγη στην Αγία Πετρούπολη, red point, το μήλο έσταξε αγάπη με πρωταγωνιστικό ρόλο, συν-κινήσεις κ.α. Το 2018 αποτέλεσε ως ιδρυτικό μέλος της ομάδας χορού IN ACTU με συμμετοχές: Πορτραίτα Γυναικών, Α’ μέρος (5ο φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών) Το Δέντρο (Με συνεργασία της Συμφωνικής , Ορχήστρας Λάρισας)

Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως καθηγήτρια κλασικού και σύγχρονου χορού   μεταδίδοντας τις γνώσεις και το πάθος της για το χορό.


Comments are closed.