Πρόσωπα της Μαγνησίας. Μάγδα Σαμαρά Χοροδιδάσκαλος, χορεύτρια

Η Μάγδα Σαμαρά αποτελεί ένα από τα πιο φρέσκα πρόσωπα στο χώρο της τέχνης στην περιοχή της Θεσσαλίας . Γεννήθηκε και ξεκίνησε την πορεία της στον χορό στον Βόλο ,όπου γρήγορα ξεχώρισε και δούλεψε πάνω στο ταλέντο της .Απο το 2003 αποτέλεσε μαθητευόμενη σε πληθώρα γνωστών σχολών χορού στο Βόλο συλλέγοντας γνώσεις . Η αγάπη της για την τέχνη την οδήγησε έως σήμερα στο να επεκτείνει τις γνώσεις της σε δέκα είδη χορού .

Πρόσωπα της Μαγνησίας. Μάγδα Σαμαρά –Χοροδιδάσκαλος, χορεύτρια

Τα πεδία γνώσης της επεκτείνονται στο: κλασσικό μπαλέτο , modern/jazz, σύγχρονο χορό , American taps (κλακέτες), Irish dance , Hip hop ,Break dance(bboying) , Oriental , Latin καθώς και εισήγαγε για πρώτη φορά το Dancehall στην Κεντρική Ελλάδα το 2013 ( είδος street style από τη Jamaica που γνωρίζει παγκόσμια αναγνωρισιμότητα ) , αλλά και δευτερευόντως σε είδη όπως Reggeaton , Afro styles , Musical , Street Latin etc. , διευρύνοντας τους χορευτικούς , πολιτισμικούς και γνωστικούς ορίζοντες της.

Πρόσωπα της Μαγνησίας. Μάγδα Σαμαρά –Χοροδιδάσκαλος, χορεύτρια

 Αποτελεί πτυχιούχος της  ISTD (Imperial Society of Teachers of Dancing) καθώς και της ακαδημίας National Academy of Music Prof.Pancho Vladigerov( Vaganova System ), ενώ αποτελεί πιστοποιημένη καθηγήτρια χορού από την IDTA (International Dance Teachers Association).

Πρόσωπα της Μαγνησίας. Μάγδα Σαμαρά –Χοροδιδάσκαλος, χορεύτρια

Σε ηλικία 16 ετών αναγνωρίστηκε το ταλέντο της στον χορό και από τότε ξεκίνησε η πορεία της στο χώρο της διδασκαλίας – χορογραφίας. Σήμερα αποτελεί αναγνωρισμένη καθηγήτρια και χορογράφος στην Κεντρική Ελλάδα με πολλές συνεργασίες σε όλη την περιοχή.

Έχει διακριθεί πολλαπλές φορές κερδίζοντας « χρυσές» θέσεις στο βάθρο , σε πολλές εγχώριες αλλά και διεθνείς διοργανώσεις τόσο ως μέλος χορευτικών ομάδων ,όσο και ως προπονήτρια, και Solo χορεύτρια- performer , διεκδικώντας πολλές πρωτιές εκπροσωπώντας τον Βόλο και την Ελλάδα .

Πρόσωπα της Μαγνησίας. Μάγδα Σαμαρά –Χοροδιδάσκαλος, χορεύτρια

Ολοκληρώνει τις σπουδές της στο Τμήμα Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ως Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής  με ειδικότητα «Ειδική Φυσική Αγωγή”.

Επεκτείνει τις γνώσεις της και στον χώρο της άθλησης και του fitness γενικότερα αλλά και στην άσκηση σε ΑΜΕΑ, χτίζοντας έτσι έναν αλληλένδετο δεσμό μεταξύ των δυο τομέων ,άθλησης-τέχνης .

Πρόσωπα της Μαγνησίας. Μάγδα Σαμαρά –Χοροδιδάσκαλος, χορεύτρια

Έχει συνεργαστεί για σκοπούς καλλιτεχνικού και φιλανθρωπικού χαρακτήρα με γνωστά τοπικά ονόματα των πόλεων Βόλου και Τρικάλων μεταξύ των οποίων δραστηριοποιείται, αλλά και γνωστούς στο ευρύτερο κοινό καλλιτέχνες. Παράλληλα ενεργή η συμμετοχή της και στον αθλητικό χώρο της πόλης όπου έχει δραστηριοποιηθεί και σε event των ομάδων Νίκη Βόλου & Ολυμπιακός Βόλου . 

Διευρύνει τις γνώσεις της διαρκώς στο χώρο του χορού με απώτερο σκοπό την προσωπική εξέλιξη και την προαγωγή άρτιου καλλιτεχνικού περιεχομένου στην πόλη & υψηλό και σύγχρονο θέαμα και γνώσεις ,με σεμινάρια-μαθήματα με διακεκριμένους εγχώριους και ξένους διεθνής φήμης χορογράφους- προπονητές .

Ταξιδεύει και προπονείται σε διακεκριμένους χώρους όπως προσφάτως στην Urdang Academy , London και τα Pineapple Studios , London . Αποτελεί εισαχθησα φοίτησης ως performer σε γνωστό διεθνές κολλέγιο χορού ενώ οι πρωτιές που έχει αποσπάσει της έχουν χαρίσει διαφόρων ειδών υποτροφίες και παράλληλα καλείται ως καθηγήτρια και performer σε πολλά φεστιβάλ και event καλλιτεχνικού χαρακτήρα.

Λεπτομερές για το βιογραφικό της μπορείτε να βρείτε στην FB Page : 
Magda Samara – Professional Dancer & Coach Instructor


Comments are closed.