Σπιτικά Λουκούμια με άρωμα τριαντάφυλλο

Η Συνταγή είναι του κ. Θανάσης Γιδάκος – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για κάθε λίτρο νερό 1 κιλό ζάχαρη ,1 γραμμάριο ξινό και 150 γραμμάρια νισεστέ.
Ροδόνερο και χρώμα ζαχαροπλαστικής .
Σε μία κατσαρόλα βάζω το νερό με την ζάχαρη και το ξινό .
Από την ώρα που θα πάρει βράση περιμένω 5 λεπτά να βράζει και αραιώνω το νισεστέ με λίγο νεράκι.

Το ρίχνω σιγά σιγά στο σιρόπι—προσοχή καίει—-και εδώ τώρα θέλει υπομονή.
Για 40 με 45 λεπτά ανακατεύω όλη την ώρα μέχρι να πήξει καλά και να αλλάξει χρώμα.
Οταν έχει φτάσει στο σημείο που θέλω ρίχνω 1 κουτάλι της σούπας ροδόνερο –για 2 λίτρα σιρόπι–και σταγόνες από το χρώμα.
Το αδειάζω στο ταψάκι που θα το βάλω αφού πρώτα το έχω αλείψει με λάδι και το έχω πασπαλίσει  με νισεστέ .

Αφού το ρίξω στο ταψί ρίχνω από πάνω ζάχαρη άχνη αρκετή να το σκεπάσει -Μην φοβάστε αυτό θα πάρει την ποσότητα που πρέπει.
Την άλλη μέρα το βγάζω πάνω σε ζάχαρη άχνη το κόβω σε κυβάκια και τα περνάω καλά με άχνη.

Η Συνταγή είναι του κ. Θανάσης Γιδάκος – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.


Comments are closed.