Πρόσωπα της Μαγνησίας.Αντώνιος Πλαγεράς, σύμβουλος Επαγγελματικού προσανατολισμού

Ο Αντώνιος Πλαγεράς γεννήθηκε στον Βόλο το 1971, είναι πτυχιούχος της ΑΣΕΤΕΜ – ΣΕΛΕΤΕ στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και είναι εκπαιδευτικός της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Έχει εξειδικεύσεις σε θέματα Διδακτικής και Διοίκησης της Εκπαίδευσης. Είναι πιστοποιημένος στην Συμβουλευτική και τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό από την ΑΣΠΑΙΤΕ. Είναι υποψήφιος διδάκτορας του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Έχει διδάξει και οργανώσει πολλά σεμινάρια για εκπαιδευτικού

Έχει διδάξει αλλά και έχει οργανώσει μεγάλο αριθμό σεμιναρίων προς εκπαιδευτικούς της β/θμιας εκπαίδευσης, θέματα που αφορούν στη διαχείριση τάξης, την αντιμετώπιση εθιστικών συμπεριφορών στο σχολείο, τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών και κινητών τηλεφώνων από τους εφήβους. Υπηρετεί στη Δημόσια Εκπαίδευση, από το 2012 είναι υπεύθυνος Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων στην Μαγνησία, και από το 2018 είναι σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού στο Κ.Ε.Σ.Υ. Μαγνησίας.

Έχει οργανώσει δύο κύκλους επιμόρφωσης προς γονείς με θέμα «διαχείριση της εφηβείας», καθώς και πλήθος επιμορφωτικών δράσεων προς εκπαιδευτικούς για την «αντιμετώπιση κρίσεων στην τάξη».

Έχει διδάξει στο ΤΕΙ Θεσσαλίας στο τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων το μάθημα «Εισαγωγή στην Πληροφορική» στο Α εξάμηνο. Είναι συνεργάτης στην ΑΣΠΑΙΤΕ παράρτημα Βόλου στα αντικείμενα της  «Συμβουλευτική Ψυχολογία & Προσανατολισμός» και στις «Πρακτικές Ασκήσεις διδασκαλίας». Συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας σε ερευνητικά προγράμματα και διδάσκει, στο πλαίσιο του διδακτορικού του, μαθήματα σχετικά με την έρευνά του.

Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων και έχει διδάξει σε διάφορες δομές της εκπαίδευσης ενηλίκων πάνω από δυο χιλιάδες ώρες

Είναι ιδρυτικό μέλος του πολιτιστικού φορέα,  της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού, «Μαγνήτων Κιβωτός για την διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος της Μαγνησίας». Με τον φορέα έχει συμμετάσχει σε πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Σε συνεργασία με τον φορέα την Μονάδα Εφηβικής Υγείας του τμήματος Ιατρικής του ΕΚΠΑ και την Ένωση Γονέων, υλοποίησε στον Βόλο την Ακαδημία Γονέων από το 2018 ως σήμερα, η οποία είχε μεγάλη αποδοχή από τους γονείς. Η δράση αυτή βραβεύτηκε από την Μονάδα Εφηβικής Υγείας του τμήματος Ιατρικής του ΕΚΠΑ, σε ειδική τελετή στην κεντρική αίθουσα της Ακαδημίας Αθηνών.


Comments are closed.