Ελληνικό δαιμόνιο: Δημιούργησε περιφερόμενο θέατρο 2.000 ατόμων!

Να μπορούσε να στηνόταν ένα τεράστιο πολιτιστικό κέντρο με τον κλιματισμό του και όλες τις προβλεπόμενες ανέσεις σε μια απομακρυσμένη περιοχή της επικράτειας (π.χ. στο Καστελόριζο) και να μαζευε εκεί όλους τους κατοίκους της περιοχής που θα ήθελαν να δουν μια μουσική παράσταση; Ή να πήγαινε σε μια ορεινή κωμόπολη και να πρόβαλλε κινηματογραφικές ταινίες σε άτομα που δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα στην περιοχή τους;

Πως θα σας φαινόταν η ιδέα να υπήρχε ένα υπερσύγχρονο πολυμορφικό θέατρο χωρητικότητας 2.000 θέσεων που θα μπορούσε να μετακινείται ανά την Ελλάδα, να στήνεται και να ξεστήνεται μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και εντός του να πραγματοποιούνται παραστάσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, συνέδρια, ομιλίες, αθλητικοί αγώνες ή ακόμη και παγοδρομίες;

Ελληνικό δαιμόνιο: Δημιούργησε περιφερόμενο θέατρο 2.000 ατόμων!

Ή να στηνόταν μέσα σε ένα βράδυ σε μια παραλία της Χαλκιδικής ή ακόμη και στο εξωτερικό και να διεξάγονταν εντός της τεράστιας μεταφερόμενης αυτής σκηνής παραστάσεις όπερας ή μπαλέτου; Κάπως έτσι σκέφτηκε ο πολυμήχανος Γιώργος Παζαίτης και ξεκίνησε να στήνει αρχικά στο χαρτί και ακολούθως στον υπολογιστή τα σχέδια δημιουργίας του Ελληνικού Πολυμορφικού Θέατρου «Αέναον», το οποίο φιλοδοξεί σύντομα να πάρει και απτή μορφή, έχοντας ήδη κατοχυρώσει την μοναδική στον κόσμο εφεύρεσή του: έναν μετακινούμενο πολυχώρο χωρητικότητας 2.000 ατόμων!

πολυμήχανος Γιώργος Παζαίτης

Θα ήθελε να δει την ιδέα του υλοποιείται στην Ελλάδα

Ενδιαφέρον για την πατέντα του έχει εκδηλωθεί ήδη από χώρες του εξωτερικού, ωστόσο ο ίδιος θα προτιμούσε σε πρώτη φάση να δει την ιδέα του να υλοποιείται εντός της πατρίδας του. «Με απόλυτο σεβασμό στις απαιτήσεις του φιλότεχνου κοινού και των καλλιτεχνών, ο χώρος αυτός θα αποτελεί έναν υψηλών προδιαγραφών τεχνοχώρο που στοχεύει να ικανοποιήσει τους λάτρεις του θεάτρου, της μουσικής, της έβδομης τέχνης και των εικαστικών, με τη δυνατότητα παρουσίασης θεαμάτων κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου καθώς επίσης και ο,τιδήποτε αφορά τον καλλιτεχνικό, πολιτιστικό, επιστημονικό ακόμη και συνεδριακό χώρο» μας λεει με νόημα.

Ελληνικό δαιμόνιο: Δημιούργησε περιφερόμενο θέατρο 2.000 ατόμων!

Μουσικός και διευθυντής ωδείου ο κ. Παζαίτης, γνωρίζει καλά τη δίψα που έχουν κάτοικοι ανά την Ελλάδα να απολαύσουν παραστάσεις, αλλά που δυστυχώς δεν μπορούν να μετακινηθούν σε κάποια μεγάλη πόλη για να τις απολαύσουν. Με τον μετακινούμενο πολιτιστικό χώρο τόσων χιλιάδων θέσεων, κάτι τέτοιο μπορεί να γινει πραγματικότητα, όπως εκτιμά.   

Διαβάστε όλο το άρθρο στα parapolitika.gr


Comments are closed.