Πρόσωπα της Μαγνησίας. Μαρία Ζαφειρίου, Εκπαιδεύτρια ενηλίκων στον Αγροτουρισμό

Η Μαρία Ζαφειρίου τα τελευταία χρόνια ζει και δραστηριοποιείται στον Λαύκο Πηλίου. Σπούδασε Ψυχολογία στην Θεσσαλονίκη, όμως πολύ γρήγορα ο χώρος των πωλήσεων και του Marketing κέρδισε το ενδιαφέρον της. Εργάστηκε περισσότερο από μια δεκαετία  σε μεγάλες εταιρίες απορρυπαντικών και τροφίμων. Στη συνέχεια  ίδρυσε την δική της εταιρία κι ασχολήθηκε πολύ πετυχημένα με διοργανώσεις εκδηλώσεων.

 Παράλληλα ήταν μέλος σε διάφορες εθελοντικές οργανώσεις με πολιτιστικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό χαρακτήρα μια από αυτές είναι και η Ελληνική ομάδα Διάσωσης στην Θεσσαλονίκη.

Πρόσωπα της Μαγνησίας. Μαρία Ζαφειρίου, Εκπαιδεύτρια  ενηλίκων στον Αγροτουρισμό

Παρακολούθησε  εκπαιδευτικά σεμινάρια  σε Ελλάδα και εξωτερικό  τα περισσότερα γύρω από τα φυτά, τα βότανα αλλά και την Βιολογική και βιοδυναμική καλλιέργεια. Υπήρξε από τους πρώτους ενήλικες που εκπαιδεύτηκαν στην Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή στον Αγροτουρισμό.Η αγάπη της για το βουνό και την φύση ήταν και παραμένουν κυρίαρχα στοιχεία της καθημερινότητας της και των  ενδιαφερόντων της.

Η μέρα που τα παιδιά της ξεκίνησαν τις Πανεπιστημιακές σπουδές τους ήρθε ως έναυσμα   για να ξεκινήσει και το δικό της, σχεδιασμένο και μελετημένο από χρόνια, ταξίδι  της μόνιμης εγκατάστασης στο αγαπημένο της Πήλιο και στο όμορφο χωριό, τον Λαύκο.

Πρόσωπα της Μαγνησίας. Μαρία Ζαφειρίου, Εκπαιδεύτρια  ενηλίκων στον Αγροτουρισμό

Η αρχή έγινε ανοίγοντας ένα μικρό κατάστημα πουλώντας  όχι μόνο παραδοσιακά και  τοπικά προιόντα αλλά και τα δικά της παραγόμενα προιόντα όπως πολλά αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά, βότανα, μέλι, προιόντα κυψέλης, αμύγδαλα κλπ, χειροποίητα σαπουνάκια, αλοιφές βοτάνων και άλλα χειροποίητα είδη.  www.syllogistore.com

Ήρθε η ώρα που το χόμπι και τα ενδιαφέροντα γίνανε επαγγελματική ενασχόληση και ευχαρίστηση.

Πολύ σύντομα προστέθηκε και η εταιρία Εναλλακτικού τουρισμού, Nature Seminars  www.natureseminars.gr  με σεμινάρια στην φύση και η Nature Experience  www.natureexperience.gr με δράσεις και δραστηριότητες στην φύση.

Τα σεμινάρια γίνονται όλο τον χρόνο στο Πήλιο και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας καθώς και του εξωτερικού. Οι δραστηριότητες γίνονται κυρίως την Άνοιξη και το Φθινόπωρο με ομάδες περιπατητών, σχολεία, φοιτητές,  συλλόγους και groups από το εξωτερικό Ολλανδία, Γερμανία, Βέλγιο, Αυστρία και άλλες χώρες. Από την προηγούμενη χρονιά έχει αναπτυχθεί μια νέα αλληλεπίδραση με ομάδες στο εξωτερικό που έχουν ενδιαφέρον για την Ελληνική χλωρίδα και για τα βότανα του Πηλίου, το βουνό των μυθικών Κενταύρων και του θεραπευτή κενταύρου Χείρωνα.

Πρόσωπα της Μαγνησίας. Μαρία Ζαφειρίου, Εκπαιδεύτρια  ενηλίκων στον Αγροτουρισμό

Τον χειμώνα που μας πέρασε ξεκίνησε και  συμμετέχει  σε ένα Project που υλοποιείται  στις Βρυξέλλες  με αντικείμενο  τον Αγροτουρισμό και θεματικό  τουρισμό.Παράλληλα ολοκλήρωσε και την εκπαίδευσή της ως Nature Coach.

Η Μαρία Ζαφειρίου είναι εκπαιδεύτρια  ενηλίκων στον Αγροτουρισμό  στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τον Εναλλακτικό Τουρισμό  που υλοποιείται για 3η συνεχόμενη χρονιά, από την Αμερικανική Γεωργική Σχολή στον Βόλο.


Comments are closed.