Ποια είναι τα Φυτά που αγαπούν το καλοκαίρι;

Λένε ότι ο καλός κηπουρός το καλοκαίρι φαίνεται και δικαίως, αφού στις υψηλές θερμοκρασίες τα φυτά ταλαιπωρούνται αφάνταστα και η επιβίωσή τους γίνεται καθημερινό στοίχημα. Υπάρχουν όμως και φυτά που αγαπούν τον ήλιο και την ξηρασία, μήπως ήρθε η ώρα να τα (ξανα)αγαπήσετε και εσείς;

Λεβάντα

Είναι πολυετής ημίθαμνος με ξυλώδη βάση. Ανθοφορεί από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο. Είναι φυτό αρωματικό και φαρμακευτικό. Περιέχει αιθέριο έλαιο πλούσιο σε καμφορά, γι’ αυτό και χρησιμοποιείται στη φαρμακοποιία. Ταιριάζει σε ηλιόλουστες και ζεστές θέσεις και συνδυάζεται με τριανταφυλλιές, ίριδες και άλλες πόες που αγαπούν επίσης τον ήλιο.

Ποια είναι τα Φυτά που αγαπούν το καλοκαίρι

Πετούνια

Ποια είναι τα Φυτά που αγαπούν το καλοκαίρι

Ανθίζει από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο. Οι μοντέρνες ποικιλίες της είναι ανθεκτικές στον καιρό και στον άνεμο. Εχουν όμως ευαισθησία σε ασβεστώδη εδάφη, όποτε προτιμήστε ειδικό χώμα για πετούνιες. Φυτεύονται σε ηλιόλουστες αλλά και ημισκιερές θέσεις και είναι ιδανικές ακόμα και για μικρά μπαλκόνια.

Καμπανούλα

Ποια είναι τα Φυτά που αγαπούν το καλοκαίρι

Ταιριάζει σε κάθε είδος κήπου ή βεράντας και τα άνθη της μοιάζουν με μικρά αστεράκια. Ανθίζει από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο. Φυτεύεται την άνοιξη κι αν δεν ανθίσει αμέσως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, μια και πολλά είδη ανθίζουν τον δεύτερο χρόνο. Προτιμήστε θέσεις ημισκιερές σε έδαφος στραγγιστικό. Ποτίζεται μόνο όταν το χώμα στεγνώσει. Συνδυάζεται με Αστίλβη, Πελαργόνια, Δελφίνια.

Βασιλικός

Ποια είναι τα Φυτά που αγαπούν το καλοκαίρι

Εύκολο φυτό με έντονο χαρακτηριστικό άρωμα. Ο βασιλικός θέλει πολύ ήλιο για να αποκτήσει το γνωστό, χαρακτηριστικό του άρωμα (όσο περισσότερος ήλιος τόσο πιο έντονο είναι το άρωμα) και καλά λιπασμένο έδαφος. Είναι μονοετές φυτό, αλλά αν κόβετε λίγα φύλλα κάθε τόσο ώστε να αναπτύσσονται νέοι βλαστοί και τα λουλούδια του μόλις εμφανιστούν θα τον βοηθήσετε να επιμηκύνει τη ζωή του.

Ματζουράνα

Ποια είναι τα Φυτά που αγαπούν το καλοκαίρι

Γνωστή από την αρχαιότητα για τις αντισηπτικές και φαρμακευτικές ιδιότητές της (στομάχι, αϋπνίες, διαστρέμματα, πονοκεφάλους κ.λπ.). Στον ξένο Τύπο είχε γραφτεί, μάλιστα: «Απορούμε γιατί πεθαίνουν οι Ελληνες από τη στιγμή που φύεται η μαντζουράνα;».


Comments are closed.