Το τραγούδι της ημέρας. «Ανεβαίνω στη Μηλιά»

Το τραγούδι «Ανεβαίνω στη Μηλιά» συμπεριλαμβάνεται στο άλμπουμ «Το Ταξιδάκι» που είναι ένα μουσικό οδοιπορικό με 8 ανέκδοτα παιδικά ποιήματα του Αντώνη Σαμαράκη καθώς και με τραγούδια για παιδιά που μελοποιήθηκαν από τον συνθέτη Γιώργο Βούκανο σε ποίηση Κωστή Παλαμά, Βασίλη Κουρή, Μαίρης Βούκανου, Δημήτρη Ρουμπάνη και Έφης Παναγοπούλου.

Δύο από τα τραγούδια αυτά του Αντώνη Σαμαράκη “Τα Κλειστά Παράθυρα” και το “Γύρω γύρω όλοι” παρουσιάσθηκαν το 2008 για πρώτη φορά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από τον Βασίλη Λέκκα ο οποίος μαζί με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο, τον Θανάση Τσαλταμπάση και την ταλαντούχα νέα Σοπράνο Άντα Αθανασοπούλου συμμετέχουν στο CD.

Επιλέξαμε το συγκεκριμένο τραγούδι για «Τραγούδι της Ημέρας» γιατί θεωρούμε πώς αυτή την περίοδο που διανύουμε έχουμε ανάγκη από ωραίες και χαρούμενες μελωδίες.

Απολαύστε το

Η Άντα Αθανασοπούλου είναι φίλη της σελίδας μας και της έχει γίνει αφιέρωμα στο Secret Volos στις 22 Οκτωβρίου του 2019 το οποίο σας προσθέτουμε παρακάτω.

Άντα Αθανασοπούλου – Ερμηνεύτρια Σοπράνο

H Άντα Αθανασοπούλου είναι σοπράνο και γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 10 τών ξεκίνησε το ταξίδι της στον κόσμο της μουσικής τραγουδώντας πλάι στη διεθνούς φήμης Βίκυ Λένδρος, και σε μεγάλες ορχήστρες όπως η Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ.

Βραβευμένη διπλωματούχος μονωδίας του Ωδείου Αθηνών (τάξη Ιουλίας Τρούσσα) και πτυχιούχος πιάνου (τάξη Μαρίας Ευστρατιάδη), συνεχίζει την καλλιτεχνική της πορεία έχοντας στις αποσκευές της συμμετοχές ως σολίστ σε Διεθνή Φεστιβάλ (Αρχαίας Ήλιδας, Αρχαίας Ολυμπίας, Φεστιβάλ Ευμέλεια κ.ά), σε παραγωγές στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Ηρώδειο, σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές παραγωγές της ΕΡΤ και σε δισκογραφικές συμμετοχές. Έχει ερμηνεύσει έργα Σαμάρα, Βοurgault Du Coudray, Γιώργου Βούκανου σε πρώτη εκτέλεση κ.ά., με μουσικά σύνολα και ορχήστρες  όπως αυτή της ΕΡΤ, του Δήμου Αθηναίων, Ορχήστρα Νέων Ζυρίχης Crescendo, Ορχήστρα Νέων του Boeblingen, Ορχήστρα Νέων Jazz Big Band του Freiburg, κ.ά. Το 2019 συμμετείχε στο masterclass της διεθνούς φήμης σοπράνο Sumi Jo, στο Mozarteum Summer Academy και στον κύκλο συναυλιών Schlosskonzert στο Schloss Höch του Salzburg. Παράλληλα, ως πτυχιούχος Τμήματος Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών συνεχίζει τις μεταπτυχιακές της σπουδές στον Ισπανόφωνο Πολιτισμό.


Comments are closed.