Πρόσωπα της Μαγνησίας. Κατερίνα Αποστολοπούλου. Καθηγήτρια Μέσης Εκπαίδευσης- solist

Η Κατερίνα Αποστολοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Βρέθηκε στο Βόλο το 1980, λόγω μετάθεσης του πατέρα της που ήταν στρατιωτικός. Από τότε μένει στο Βόλο από επιλογή. Πήρε Πτυχίο Θεωρητικών με Άριστα παμψηφεί το 1989, Πτυχίο Μονωδίας με Άριστα Παμψηφεί καθώς και Δίπλωμα Μονωδίας με Άριστα Παμψηφεί και τιμητική διάκριση.

Το 1990 διορίστηκε ως καθηγήτρια Μουσικής στο Δημόσιο και διδάσκει στο 10ο Γυμνάσιο Βόλου.  Έδωσε πολλές συναυλίες με τις Χορωδίες των σχολείων όπου δίδασκε σε Ι. Ναούς, Χορωδιακά Φεστιβάλ και συμμετείχε σε Ραδιοφωνικές εκπομπές και παραστάσεις όπως η μουσικοχορευτική παράσταση  «Αναμνήσεις οπερέτας και musical»  τον Ιούλιο του 2011.

Με την χορωδία του 10ου Γυμνασίου Βόλου σε συνεργασία με την Δ/θμια Εκπ/ση συμμετείχε σε διάφορες εκδηλώσεις, όπως τα 100 χρόνια της γενοκτονίας των Ποντίων. Το 1990 διηύθυνε τη Γυναικεία και Παιδική Χορωδία Ιωλκού και αργότερα την παιδική χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Βόλου και τη Νεανική Χορωδία του Αγ. Βασιλείου.

Από το 2001 έδωσε πολλές συναυλίες στα πλαίσια των εκδηλώσεων « Δεληγεώργεια »

Έχει συνεργαστεί σαν solist  με τη Βυζαντινή Χορωδία του Ζ. Νικολέρη , τη Χορωδία των Εκπαιδευτικών, τη Μαντολινάτα Άττικα, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δ. Βόλου σε διεθνή φεστιβάλ, τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Δ. Βόλου, το Μουσικό Σύνολο Ίαμβος, τη Χορωδία του Δήμου Αταλάντης, την Χορωδία της Ν. Αγχιάλου, την Ηπειρωτική όπερα Ιωαννίνων και για 24 χρόνια με την Πολυφωνική Χορωδία του Δ. Βόλου σε πολλές συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.                                                                                                        

Έχει τραγουδήσει με  γνωστά ονόματα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής αλλά και σε συναυλίες με μεγάλα ονόματα της μουσικής, όπως Στ. Κουγιουμτζή και Γ. Μαρκόπουλο και από το 1998 συνεργάζεται με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δ. Βόλου σε πολλές συναυλίες και παραστάσεις όπως την οπερέτα του Ν. Χατζηαποστόλου «Πως περνούν οι παντρεμένοι»

Το 2016 πρωταγωνιστούσε στην οπερέτα « Βαπτιστικός» που διοργάνωσε η Βολιώτικη χορωδία.

Τον Νοέμβριο του 2014 συμμετείχε στην συναυλία αφιέρωμα στον Μ. Πλέσσα και στις 6/6/2015 έλαβε μέρος ως solist σε εκδήλωση για την ονομαστική εορτή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στο Ζωγράφειο σχολείο στην Κων/πολη, παρουσία της Ιεράς συνόδου. Από το 2018 διευθύνει την μικτή Χορωδία της μουσικής σχολής Τραγουδάρα.

Είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής εταιρείας νόσου Αλτσχαϊμερ Βόλου.

Είναι παντρεμένη με τον Σταύρο Μακρή και έχει δύο παιδιά και δύο εγγόνια


Comments are closed.