«Ας κρατήσουν οι χοροί»: Το εντυπωσιακό βίντεο κλιπ του «Ελλάδα 2021», πώς γυρίστηκε.

Άκρως εντυπωσιακό το βίντεο κλιπ που ετοίμασε η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» με αφορμή τους εορτασμούς των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Ενα βίντεο ντυμένο με το τραγούδι «Ας κρατήσουν οι χοροί» του Διονύση Σαββόπουλου, ένα τραγούδι χαρούμενο και αισιόδοξο, που έχει αγαπηθεί από εκατομμύρια Έλληνες και παρουσιάζει την ιστορική πορεία της Ελλάδας, μέσα από την αλληγορία της γιορτής μιας παρέας σύγχρονων Ελλήνων. «Των Ελλήνων οι κοινότητες», σε ένα μεγάλο εθνικό αντάμωμα βαδίζουν ενωμένες στο μέλλον, συμπυκνώνοντας με τον καλύτερο τρόπο το μήνυμα του σύγχρονου και αισιόδοξου πατριωτισμού που εκπέμπει η επέτειος των 200 χρόνων μετά την Επανάσταση.

Πώς γυρίστηκε το βίντεο κλιπ

Για τις ανάγκες του εορτασμού, το τραγούδι, που πρωτοκυκλοφόρησε το 1983 με τον δίσκο του Διονύση Σαββόπουλου «Τραπεζάκια έξω», βιντεοσκοπήθηκε με νέα ενορχήστρωση και ερμηνεία από επτά χορωδίες: La Familia, Εστίας Νέας Σμύρνης, Υπουργείου Εσωτερικών, Εθνικού Ωδείου, Παιδική Χορωδία Σπύρου Λάμπρου, Musica, ΟΤΕ και Ωδείου Αθηνών, οι οποίες συμμετείχαν αφιλοκερδώς.

Το βιντεοκλίπ γυρίστηκε στο Παναθηναϊκό Στάδιο και στην Αγορά του Καλατράβα στο Ολυμπιακό Στάδιο, όπου, μάλιστα, σε κάποιο σημείο εμφανίζονται κάποιοι τυμπανιστές, θυμίζοντας έντονα την αντίστοιχη σκηνή από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004.

Για την ολοκλήρωση του όλου έργου χρειάστηκαν τρεις μήνες αδιάκοπης και συλλογικής δουλειάς. Χορωδοί, μουσικοί, χορευτές, τεχνικοί, περισσότεροι από 300 άνθρωποι συμμετείχαν στο κάστινγκ, στα γυρίσματα, στις πρόβες, στις ηχογραφήσεις, στις αμέτρητες ώρες του μοντάζ και της επεξεργασίας της εικόνας.

Πηγή άρθρου iefimerida.gr


Comments are closed.