Πρόσωπα της Μαγνησίας.Παναγιώτης Κωνσταντινίδης-Άτομο με Αναπηρία,Στρατιωτικός

Κωνσταντινίδης Παναγιώτης

Γεννήθηκε στην Καστοριά τον Μάϊο του 1976 και μεγάλωσε σε μια κωμόπολη του Νομού, τους Μανιάκους. Φοίτησε στο δημοτικό σχολείο καθώς και στο γυμνάσιο της πόλης. Από μικρός ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και ιδιαιτέρα με το ποδόσφαιρο και τον στίβο.

Το 1991 και σε ηλικία 15 ετών κερδίζει την 1η θέση στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα στο αγώνισμα των 80 και 150μ ενώ καταρρίπτει και το Πανελλήνιο ρεκόρ στο δρόμο των 80μ. Την ίδια χρονιά κερδίζει πάλι την 1η θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Συλλόγων στα 80μ και στην κατηγορία των Παμπαίδων. Την επόμενη χρονιά, 1992 κερδίζει την 1η θέση στον δρόμο των 100μ ενώ το 1993 την 3η στα 200μ στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα και στην κατηγορία παίδων – εφήβων.

Οι επιτυχίες του αυτές τον κατατάσσουν 1ο στην λίστα του ΣΕΓΑΣ με τους 20 καλύτερους Έλληνες αθλητές στην κατηγορία του για το 1992.

Συμμετέχει με την Εθνική Ομάδα Στίβου στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες του 1992 καταλαμβάνοντας την 8η θέση στο αγώνισμα των 100μ.

Για τις επιτυχίες του αυτές στον αθλητισμό καθώς και για τις εξαιρετικές επιδόσεις του βραβεύεται από τον Δήμο Καστοριάς και του απονέμεται το Μετάλλιο της Πόλης.

Πρόσωπα της Μαγνησίας.Παναγιώτης Κωνσταντινίδης-Άτομο με Αναπηρία,Στρατιωτικός

Μπαίνει το ποδόσφαιρο στη ζωή του

Συνεχίζει τις επιτυχημένες εμφανίσεις στο στίβο μέχρι και το 1994, χρονιά όπου αποφασίζει να αλλάξει κατεύθυνση και να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο, με το οποίο όμως δεν σταμάτησε να ασχολείται αφού ταυτόχρονα με τον στίβο συνέχιζε να παίζει ποδόσφαιρο, με μικρότερη βέβαια ένταση, σε ερασιτεχνική τοπική ομάδα.

Ξεκινά στη Δόξα Ρετζικίου, τοπική ερασιτεχνική ομάδα του Νομού Θεσσαλονίκης, και μέχρι τέλους της χρονιάς εξασφαλίζει το 1ο του επαγγελματικό συμβόλαιο με την ομάδα του Άρη Θεσσαλονίκης. Παίζει με τα χρώματα του Άρη μέχρι το 1996 όπου μεταγράφεται στην Αναγέννηση Κολινδρού ομάδα Β΄ Εθνικής Κατηγορίας όπου και συνεχίζει να αγωνίζεται μέχρι το 1997.

Το 1998 λόγω των επαγγελματικών του υποχρεώσεων με τον στρατό βρίσκεται στη Μαγνησία, όπου και αγωνίζεται στον Αλμυρό.

Αγωνίστηκε επίσης και σε μια άλλη ιστορική ομάδα της Μαγνησίας, τον Θησέα Αγριάς. 

Αποφοιτά το 1994 από το 4ο Γενικό Λύκειο καλαμαριάς και ενώ ως αθλητής έχει εξασφαλίσει μια θέση στα ΤΕΦΑΑ αποφασίζει να αλλάξει ακόμα μια φορά ρότα και να ασχοληθεί με την άλλη του αγάπη, τα αεροπλάνα, έτσι το 1996 παίρνει το πτυχίο του Μηχανικού Αεροσκαφών με άριστα και κατατάσσεται στον Στρατό Ξηράς ως Υπαξιωματικός με την ειδικότητα του μηχανοσυνθέτη Αεροσκαφών – Ελικοπτέρων.

Πρόσωπα της Μαγνησίας.Παναγιώτης Κωνσταντινίδης-Άτομο με Αναπηρία,Στρατιωτικός

Υπηρετεί σε μονάδες τόσο του Τεχνικού Σώματος (307 ΤΣΥΑΥ) όσο και της Αεροπορίας Στρατού (Σ.Α.Σ).

Το 2008, προτείνεται και του απονέμεται Εύφημος Μνεία από το Αρχηγό ΓΕΣ για την συμβολή του στην Ασφάλεια Πτήσεων.

Αποστρατεύεται το 2012 για λόγους υγείας

Η χρονιά σταθμός στη ζωή του

Η χρονιά σταθμός στην ζωή του ήταν το 2009 όταν σε ένα σφοδρό τροχαίο ατύχημα υπέστη κάκωση νωτιαίου μυελού με αποτέλεσμα να καταστεί παράλυτος από την μέση και κάτω.

Το 2018 αποκτά Πτυχίο Οικονομικών Επιστημών από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Από το ατύχημα και έπειτα έχει αναπτύξει έντονη δράση για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης πάνω στα θέματα της αναπηρίας και στην προάσπιση των δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρίες, προσβασιμότητα, κοινωνική ένταξη και ενσωμάτωση, βρίσκονται στις προτεραιότητες του, ενώ φυσικά δεν απουσιάζει ο αθλητισμός.

Πρόσωπα της Μαγνησίας.Παναγιώτης Κωνσταντινίδης-Άτομο με Αναπηρία,Στρατιωτικός

Είναι αθλητής και μέλος του Δ.Σ του Αθλητικού Συλλόγου ΑμεΑ Βόλου ¨Αργοναύτες¨ 

Μέλος της χορευτικής ομάδας ¨Δρυάδες εν πλώ¨

Μιλά άπταιστα Αγγλικά και επαρκώς Γαλλικά.

Είναι Παντρεμένος με την Δήμητρα Αλμπάνη και πατέρας δύο παιδιών.


Comments are closed.