Καλλιτέχνες της Μαγνησίας. Γιώργος Παυλίδης, λυράρης-μουσικός

Ο Γιώργος Παυλίδης μεγάλωσε στη Νέα Ιωνία Βόλου όπου και γεννήθηκε το 1989. Στη γενέτειρα του πόλη έζησε μέχρι τα 18 του χρόνια, όταν και έφυγε στο Ηράκλειο Κρήτης για να σπουδάσει φυσικός.
Ολοκληρώνοντας αυτό τον κύκλο βρίσκεται πλέον στο Βόλο. Η αγάπη του για τη μουσική ήταν εμφανής από μικρή ηλικία, αφού από την παιδική του ηλικία μόλις 8 ετών, άρχισε τα πρώτα του μαθήματα ποντιακής λύρας.

Αργότερα στο γυμνάσιο σπούδασε στο ωδείο όπου έμαθε κιθάρα και παρακολούθησε μαθήματα Ευρωπαϊκής Θεωρίας της μουσικής όπως και σολφέζ.

Ξεκίνησε δειλά δειλά να τραγουδάει από δεκατεσσάρων ετών, ενώ στα δεκαεφτά του, ξεκίνησε να τραγουδάει για πρώτη φορά επαγγελματικά στη μουσική σκηνή “μέθεξις”. Στο Ηράκλειο Κρήτης έχει κάνει διάφορες εμφανίσεις και έχει τραγουδήσει σεζόν σε διάφορα μαγαζιά και μουσικές σκηνές.

Πριν από τρία χρόνια έγινε και το “βάπτισμα” του στην επίσημη δισκογραφία, με το δίσκο “φεγγάρι σ’ αποθύμησα” του Δημήτρη Κουτή, στον οποίο ερμηνεύει τέσσερα τραγούδια μαζί με το ομώνυμο τραγούδι του δίσκου. Αξίζει να αναφερθεί πως σε αυτόν τον δίσκο συμμετέχουν ο Μπάμπης Τσέρτος και ο Βασίλης Σκουλάς.

Από το 2018 βρίσκεται στο Βόλο, έχοντας πραγματοποιήσει εμφανίσεις στη μουσική σκηνή ‘’gallery’’ το φθινόπωρο και μετέπειτα στο ‘’θείος Μάκης’’ όπου τραγουδούσε επί μονίμου βάσεως. Το καλοκαίρι του ίδιου έτους συνέχισε τις μουσικές του εμφανίσεις στο ‘’Coco Baroco’’ στα Καλά Νερά. Το χειμώνα του 2019 τραγουδούσε μόνιμα στον Άγιο Ονούφριο στα ‘’Μουσικομπερδέματα’’ ενώ εμφανίστηκε και στο ‘’Friend’s Pub’’.Οι εμφανίσεις του συνεχίστηκαν πάλι το καλοκαίρι στα Καλά Νερά στο ‘’Coco Baroco’’.

Επιπλέον είναι δάσκαλος ποντιακής λύρας και συνεργάζεται με το ωδείο Ρυθμός. Επίσης ως λυράρης συνεργάζεται με την ‘Ενωση Ποντίων νομού Μαγνησίας ,όπου μαζί με τον πρόεδρο της ένωσης τον κ.Κωνσταντίνο Περκουλίδη έχει  πραγματοποιήσει πολλές συναυλίες και εκδηλώσεις για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου σε όλα τα επίπεδα , παίζοντας λύρα και τραγουδώντας. Αξίζει τέλος να σημειωθεί η τελευταία του μουσική δουλειά , το τραγούδι του με τίτλο ‘’τρελό μου αγέρι’’ σε στίχους και μουσική του Δημήτρη Κουτή.


Comments are closed.