Κανάλι δυναμικής αυτοάμυνας από δύο Βολιώτες

O Sifu Χρήστος Αγγέλης και ο Γιώργος Καραμπουτάκης το 2018 δημιουργήσαν ένα κανάλι στο YouTube με την επωνυμία Wing Tzun Lifestyle (WTL). Το κανάλι δημιουργήθηκε με σκοπό την εξάλειψη της βiας κατά των γυναικών, καθώς επίσης την καταπολέμηση του bullying, και παράλληλα την ανάδειξη του Wing Tzun ( ή Wing Chun).

Το Wing Tzun είναι μία πολεμική τέχνη που έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό από τον παγκοσμίου φήμης ηθοποιό και martial artist Bruce Lee, ο οποίος μαθήτευσε δίπλα στον Grand Master Ip Man.

Πώς ξεκίνησε όλο αυτό

Η ιδέα της δημιουργίας του καναλιού ξεκίνησε στη σχολή του Sifu Χρήστο, «Αθλητικός Όμιλος Δυναμικής Αυτοάμυνας Βόλου», η οποία βρίσκεται στην πόλη του Βόλου και συγκεκριμένα στην οδό Ιατρίδη 25. Η αρχική ιδέα ήταν να γυριστούν αποκλειστικά βίντεο αυτοάμυνας και τεχνικών αντιμετώπισης επιθέσεων στο δρόμο.

Στην πορεία η ιδέα εμπλουτίστηκε και επεκτάθηκε, με αποτέλεσμα τη δημιουργία βίντεο με διαφορετική θεματολογία, όπως για παράδειγμα anti-bullying, καταπολέμηση της βiας κατά των γυναικών, διατροφή και άλλα. Να σημειωθεί ότι το κανάλι τους στο Youtube βρίσκεται πλέον και στη συνδρομητική πλατφόρμα του Cosmote TV στο κανάλι Mad Viral του Mad TV.

Το κανάλι και το Blog

Το βασικό στοιχείο του καναλιού Wing Tzun Lifestyle (WTL) είναι η αυτοάμυνα. Ορισμένοι περιμένουν να παρακολουθήσουν βiαια βίντεο, ωστόσο το ζητούμενο στην αυτοάμυνα είναι η απεμπλοκή και όχι η εμπλοκή. Άλλωστε, θα πρέπει να αναφερθεί ότι η αυτοάμυνα ξεκινάει πολύ πριν ξεκινήσει ένας καυγάς.

Αυτός αποτέλεσε εξάλλου και ο βασικότερος λόγος που ξεκίνησε όλη αυτή η προσπάθεια. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφερθεί ότι είναι δημιουργοί του www.wingtzunlifestyle.eu το οποίο αποτελεί ένα Blog ενημέρωσης σε ότι αφορά την αυτοάμυνα, τις πολεμικές τέχνες και όχι μόνο.

Λίγα λόγια για τον Καραμπουτάκη Γιώργο

Ο Γιώργος Καραμπουτάκης ξεκίνησε την ενασχόλησή του στον χώρο των πολεμικών τεχνών από τα 4 του με το Karate και στην συνέχεια με το Tae Kwon Do. Στα 12 του ασχολήθηκε με την Ελευθέρα Πάλη όπου κατέκτησε αρκετά μετάλλια  και διάκρισης τόσο σε τοπικό, όσο και πανελλήνιο επίπεδο. Αργότερα και μετά από την θητεία του στις ειδικές δυνάμεις καταδρομών εξασκήθηκε σε διάφορα μαχητικά αθλήματα και πολεμικές τέχνες, αλλά το 2017 τον κέρδισε το Wing Tzun και όπως αναφέρει και ο ίδιος, τον κέρδισε ο Δάσκαλός του.

Λίγα λόγια για τον Αγγέλη Χρήστο

Ο Sifu Χρήστος Αγγέλης από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με το άθλημα του Tae Kwon Do. Το 1996 ξεκίνησε την εκπαίδευσή του στο σύστημα Leung Ting System Wing Tzun, στον Sifu Christopher van Gefeke στη Γερμανία (Αννόβερο). Το 2005 επέστρεψε μόνιμα στην Ελλάδα, εκπληρώνοντας το μεγάλο του όνειρο.

Το 2007 ξεκίνησε να διδάσκει Wing Tzun στο Βόλο και το 2011 ίδρυσε τον Αθλητικό Όμιλο Δυναμικής Αυτοάμυνας Βόλου, όπου διδάσκει έως σήμερα. Τo 2014 άρχισε και την εκμάθηση της Φιλιππινέζικης πολεμικής τέχνης με όπλα FCS KALI – Escrima, στον Σωκράτη Καπήκο, όπου κατάφερε να αποκτήσει τα προσόντα του εκπαιδευτή. Ο Sifu Niko (κος Νίκος Χαντζηλάσκαρης) του απένειμε τον τίτλο “Sifu of Wing Tzun” το 2017. Ο Sifu Χρήστος διδάσκει Wing Tzun εδώ και 12 χρόνια και Kali Esckrima εδώ και 4 χρόνια. Από το 2011 ανήκει, στην οργάνωση WTFB (Wing Tzun Fachschulen-Bund) του Sifu Niko.

Εν κατακλείδι

Σήμερα, η σχέση μεταξύ του Sifu Χρήστου Αγγέλη και του Γιώργου Καραμπουτάκη δεν χαρακτηρίζεται μόνο από το δίπολο δάσκαλος – μαθητής, καθώς είναι πλέον συνεργάτες, μα πάνω από όλα είναι φίλοι. Όπως αναφέρουν και οι δύο τους, εύστοχα, στο κανάλι τους ο σκοπός των πολεμικών τεχνών είναι η ένωση των ανθρώπων, καθώς μέσω της συγκεκριμένης πολεμικής τέχνης δημιουργήθηκε μία πάρα πολύ δυνατή φιλία, η οποία στηρίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό.

Μπορείτε να επισκεφτείτε το κανάλι τους στο Youtube και να δείτε όλα τα βίντεο τους πατώντας εδώ


Comments are closed.