Η πρώτη ελληνική δανειστική βιβλιοθήκη του Λονδίνου

Η πρώτη ελληνική δανειστική βιβλιοθήκη του Λονδίνου, και μάλιστα κινητή, δημιουργήθηκε για να καλύψει τις ανάγκες του βιβλιόφιλου κοινού της Μεγάλης Βρετανίας για τη σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία και ποίηση. Ήδη αριθμεί έναν σημαντικό αριθμό μελών της ελληνικής κοινότητας, ενώ έχει στόχο να συστήσει και στους Βρετανούς αναγνώστες, το πλούσιο συγγραφικό έργο των νέων Ελλήνων λογοτεχνών, μέσα από μεταφρασμένα ψηφιακά βιβλία.

Ο Ελληνικός κύκλος συγκροτεί την πρώτη δανειστική βιβλιοθήκη εκτός Ελλάδας με στόχο να επικοινωνήσει μέσω των βιβλίων των Ελλήνων Συγγραφέων και ποιητών το Ελληνικό πνεύμα της σύγχρονης Ελλάδας αφ’ ενός στους Έλληνες που ζούν στην Αγγλία και αφ’ ετέρου στους φιλέλληνες που συνομιλούν με τα Ελληνικά Γράμματα.

H βιβλιοθήκη διαθέτει περισσότερα απο 3.000 βιβλία τα οποία καταγράφουν όλες τις μορφές της συγγραφής και συνομιλούν με όλες τις μορφές της λογοτεχνίας και της ιστορίας. Εχει περισσότερα απο 300 εγγεγραμμένα μέλη που ακολουθούν τις εκδηλώσεις που κάνει.

Η πρώτη ελληνική δανειστική βιβλιοθήκη του Λονδίνο

Δράσεις του Ελληνικού Κύκλου

Οργανώνοντας κατά τη διάρκεια του έτους δράσης τόσο για τη λογοτεχνική γραφή όσο και για την ιστορία το δοκίμιο αλλά και το σύγχρονο κοινωνικό προβληματισμό θα δώσει βήμα επικοινωνίας στους δημιουργούς ώστε να επικοινωνήσουν με το κοινό τους που δεν βρίσκεται στα γεωγραφικά όρια της Ελλάδας.

Σε συνεργασία με φορείς και πολιτιστικές δομές που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και εξειδικευμένα υπηρετούν τη συγγραφική παραγωγή θα συγκροτήσει βιβλιοφιλικές ενότητες που με τον τρόπο τους θα κάνουν κοινωνούς τους Έλληνες της Αγγλίας και όχι μόνο για τα δρώμενα της Πατρίδας των Ελλήνων.

Σε αποκλειστική συνεργασία με το “Γραφείο Ποιήσεως” έχουν προγραμματιστεί εκδόσεις και ανθολογίες οι οποίες θα έχουν και δίγλωσση παρουσίαση τόσο στην Ελληνική όσο και στην Αγγλική γλώσσα.

Με συνέδρια και συνεργασίες  με Πανεπιστημιακά Ιδρύματα θα υπηρετήσει  τις ανάγκες για τη φιλαναγνωσία και βιβλιοφιλία των συνδρομητών της δανειστικής βιβλιοθήκης. Προσωπικότητες των γραμμάτων  και των τεχνών θα μετακαλούνται στο Λονδίνο για να για να επικοινωνήσουν με το κοινό τους.

Η πρώτη ελληνική δανειστική βιβλιοθήκη του Λονδίνο

Σε ετήσια βάση προγραμματίζονται Διεθνείς συναντήσεις ποιητών και συγγραφέων στην Ελλάδα με στόχο να γνωρίσουν τη σύγχρονη λογοτεχνική Ελλάδα.

Τα μέλη μπορούν να κάνουν την ηλεκτρονική κράτηση του βιβλίου που τους ενδιαφέρει από τις αντίστοιχες κατηγορίες του site του οργανισμού (www.ekivil.org), ακόμη και να δουν τις νέες καταχωρήσεις των βιβλίων που φτάνουν στη Βρετανία από την Ελλάδα, κάθε μήνα. Οι παραδόσεις και παραλαβές γίνονται στους χώρους των συναντήσεων, ενώ ο καθένας μπορεί να δανειστεί μέχρι και τρία βιβλία για διάστημα δύο μηνών. «Εδώ το πρόβλημα είναι το να φέρεις τα βιβλία από την Ελλάδα, λόγω του όγκου και του βάρους, το οποίο χρυσοπληρώνεις. Δεν υπάρχει βιβλιοπωλείο με ελληνικά βιβλία. Εμείς μεταφέρουμε βιβλία από την Ελλάδα, κάθε μήνα, τα οποία βρίσκουμε από δωρεές, εκδότες και αγορασμένα» τονίζουν οι ιδρυτές.


Comments are closed.