Το κινηματοθέατρο «Αττίκ»

Πολλοί οι κινηματογράφοι που υπήρχαν στο Βόλο, ένας από αυτούς το κινηματοθέατρο «Αττίκ» Βρισκόταν στη συμβολή των οδών Αργοναυτών , Σπ.Σπυρίδη και Ιάσονος.

Το «Αττίκ» άνοιξε το 1964 και έκλεισε μετά από 24 χρόνια. Ήταν να ανοίξει την Κυριακή και πεθαίνει ο Βασιλιάς και επειδή η γυναίκα του Κασσιόπουλου, του ιδιοκτήτη, ήταν κυρία της τιμής στο παλάτι αναβλήθηκε η έναρξη για μια εβδομάδα.

Σαν κτίριο αποτελούσε χαρακτηριστικό δείγμα της αρχιτεκτονικής της δεκαετίας του 1960.

Το κινηματοθέατρο «Αττίκ»

Χαρακτηριστική ήταν η οροφή της κεντρικής αίθουσας που παρέπεμπε  σε έναστρο ουρανό. Διέθετε 1200 θέσεις και ήταν εξοπλισμένος με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας της τότε εποχής.

Το κινηματοθέατρο «Αττίκ»

Στο άνοιγμα του κινηματογράφου έπαιζαν ταινίες ποιότητας, ξένες. Στη συνέχεια μπήκε στην ελληνική ταινία και τότε γινόταν και τα πιο πολλά εισιτήρια.

Φιλοξενούσε συχνά θεατρικά αλλά και πολλές συναυλίες.

Δυστυχώς αυτή τη στιγμή στη θέση του θα δείτε μια πολυκατοικία.

Πληροφορίες από το περιοδικό εν βολω 19ο φωτογραφίες ΔΗΚΙ


Comments are closed.