Φεστιβάλ Καννών: Το «Motorway 65» με πρωταγωνιστή τον βολιώτη Αργύρη Πανταζάρα διεκδικεί Χρυσό Φοίνικα

Μπορεί η διεξαγωγή του Φεστιβάλ Καννών να ακυρώθηκε για φέτος, οι δράσεις του και το πρόγραμμα του όμως συνεχίζουν με όποιο τρόπο.

Ανακοινώθηκε πρίν από λίγες μέρες ποιες ταινίες πήραν τη σφραγίδα του Φεστιβάλ καθώς και έγινε και η ανακοίνωση του διαγωνιστικού τμήματος ταινιών μικρού μήκους, μέσα σ’αυτές και μια ελληνική παραγωγή.

Ο λόγος για την ταινία της Εύης Καλογηροπούλου Motorway 65» με πρωταγωνιστές τους Έλλη Τρίγγου, Αργύρη Πανταζάρα, Ξένια Ντάνια και Στάθη Παπαδόπουλο. Θα διαγωνιστεί μαζί με άλλες 10 ταινίες ενώ  τα βραβεία του τμήματος θα δοθούν το φθινόπωρο του 2020 στο Palais dy Festival και η κριτική επιτροπή θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Φεστιβάλ Καννών: Το «Motorway 65» με πρωταγωνιστή τον  βολιώτη Αργύρη Πανταζάρα διεκδικεί Χρυσό Φοίνικα

Η ταινία

Η ταινία περιγράφει τη σχέση μεταξύ δύο αδελφών που ζουν στη βιομηχανική ζώνη της Ελευσίνας. Η γειτονιά, όπου ζουν οι χαρακτήρες, συνδέεται με μια γέφυρα, που ονομάζεται αυτοκινητόδρομος 6, με παρακείμενη περιοχή, η οποία έχει πολύ διαφορετικά δημογραφικά στοιχεία από την πρώτη.

Η συνύπαρξη των δύο περιοχών, που ονομάζονται «Άνω μικρή Μόσχα» και «Κάτω μικρή Μόσχα» είναι κρύβει εντάσεις εξαιτίας των πολιτιστικών διαφορών μεταξύ των δύο κοινοτήτων: από τη μία πλευρά, μετανάστες από το Πόντο και από την άλλη, μετανάστες από διαφορετικά υπόβαθρα, όπως Αλβανοί, Αφρικανοί, Πακιστανοί.

Φεστιβάλ Καννών: Το «Motorway 65» με πρωταγωνιστή τον  βολιώτη Αργύρη Πανταζάρα διεκδικεί Χρυσό Φοίνικα

Η εχθρότητα, λόγω των πολιτιστικών διαφορών, είναι επίσης παρούσα στην έντονη αθλητική κουλτούρα της περιοχής, πυροδοτώντας περαιτέρω τον αμοιβαίο ανταγωνισμό. Αυτή η γεωγραφική και κοινωνική διαίρεση μπερδεύεται και αντανακλάται στη σχέση μεταξύ των δύο αδελφών; η Σίμα, είναι πολύ πιο ανοιχτόμυαλη από τον αδερφό της και προτιμά να είναι με ανθρώπους από την αντίθετη πλευρά της γέφυρας, συμπεριλαμβανομένης της καλύτερης φίλης της Ξένια.

Το «Motorway 65» επιλέχθηκε στο διαγωνιστικό τμήμα του 73ου Φεστιβάλ των Καννών ανάμεσα από 3.810 ταινίες, από 137 χώρες. Πρόκειται για μία παραγωγή της Ελευσίνας 2021 – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ.


Comments are closed.